De tre toppførerne fortsetter hos Volkswagen.

Etter en fantastisk sesong for Volkswagen i WRC, kom det ikke som noen overraskelse at de velger å fortsette med trioen som i skrivende stund ligger på første-, andre- og tredjeplass sammenlagt.

– Vi har de tre beste førerne i verden hos oss nå. Kontinuitet er en viktig suksessfaktor i motorsport, så jeg er veldig glad for å kunne fornye kontrakten med alle våre tre førere og deres kartlesere, sier VW Motorsport-sjefen Jost Capito i en pressemelding.

Ogier har tidligere i år blitt linket til de fleste andre teamene, men uttalte før Rally Frankrike at han ikke hadde noen som helst grunn til å kjøre for noen andre, og at det ville vært dumt av ham å gå fra VW.

Mikkelsen har ifølge Volkswagen overgått alle forventninger denne sesongen, og med sine fem pallplasser på elleve løp så langt ligger han godt an til å sikre tredjeplassen sammenlagt i Spania.

– Det å starte sammen med Ogier og Latvala igjen i 2015, er den beste muligheten man kan få i rally. Jeg kan lære fra de beste, og samtidig sammenligne meg med dem i en lik bil. Jeg kan se tilbake på to ekstremt morsomme år med en bratt læringskurve i Volkswagen, og jeg er sikker på at vi kommer til å utvikle oss sammen i fortsettelsen også, sier Mikkelsen.

Hva som skjer i de andre teamene er fortsatt litt uklart. Verken Citroën, Hyundai eller M-Sport har bekreftet hvem som skal fylle setene neste sesong. Selv om de fleste regner med at Volkswagen vil dominere også neste år, vil Hyundai lansere en helt ny bil og Citroën kommer med en stor oppdatering som vil kunne gjøre det jevnere i toppen.