Etter å ha blitt diskvalifisert fra en andreplass på lørdag, kjørte Dennis Olsen inn til syvendeplass i sesongens aller siste løp, og sikret dermed andreplassen sammenlagt.

Unggutten fra Østfold har hatt en fantastisk første sesong i det europeiske Formel Renault 2,0-mesterskapet. Med to seiere (Spa pg Nürburgring) i bagasjen, kan han juble over å være beste førsteårsfører i det prestisjetunge mesterskapet.

Lørdagens løp gikk fantastisk bra for Dennis, og han kjørte inn til en imponerende andreplass – et drøyt sekund bak sammenlagtvinneren Nick de Vries. Etter en teknisk kontroll ble imidlertid Dennis diskvalifisert.

– Det kom som et sjokk. Etter løpet går den tekniske avdelingen til Renault gjennom bilene og på bilen til Dennis fant de ut at huset til hjullageret på det høyre bakhjulet var vasket. Det er ikke lov, sier faren til Dennis, Roy Espen Olsen til Moss Avis.

I søndagens løp ble det en syvendeplass på Dennis, og dermed tok han med seg åtte viktige sluttpoeng inn i sammendraget. Nick de Vries hadde allerede sikret tittelen i Frankrike, mens Dennis trengte poengene for å sikre andreplassen. Alexander Albon fra Thailand lå rett bak, og til slutt endte han syv poeng bak nordmannen.

Nå blir det spennende å se hva Dennis får på plass av finansiering neste sesong. Til Moss Avis sier han at håpet er å kjøre Formel Renault 3,5, men at det krever hard jobbing moto sponsorer for å få på plass et stort nok budsjett. Vi krysser fingrene, og håper at næringslivet i både Norge og utlandet kjenner sin besøkelsestid.