Øverst troner Solibakke Klev etter at han vant den siste NM-runden på Bollandsmoen tidlig i juni. Der slo han Inge Wenn fra NMK Orkla og hans klubbkompis Jan Arild Grandetrø. Wenn klatret opp til tredjeplass sammenlagt med 67 poeng, men ligger et stykke bak Solibakke Klev som har sikret seg 97. Sivert S. Johansen fra NMK Grenland ligger nærmest med 90 poeng. Han deltok ikke på Bollandsmoen, men har sikret seg seier i to løp på Vålerbanen tidligere i sesongen. Kampen om å vinne er langt fra avgjort i Extremeklassen.

Petter S. Waskaas har tatt ledelsen sammenlagt i klassen Bandit.

JEVNE BANDITTER

Det fi nnes to klasser i shortcar, Extreme som kjører med 1000 ccm-motorer og Bandit som har en 600 ccm-motor. Bandit kan man kjøre fra det året man fyller 15. I Extreme konkurreres det om NM-gull, mens i Bandit kjemper førerne om norgescuppoeng. I Bandit er det i skrivende stund også kjørt fi re norgescuprunder, og her har Petter S. Waskaas fra NMK Grenland tatt en knepen ledelse foran Eivind Brynildsen fra NMK Gardermoen. Waskaas har 70 poeng, mens Brynildsen har 67. På tredjeplass ligger Christoffer Amundsen fra NMK Drammen med 56 poeng.

To løp kjøres hver løpshelg og Waskaas vant det siste, som gikk på Karlskoga i Sverige. Brynildsen vant det første løpet hos «söta bror». Det gjenstår i skrivende stund seks NM/norgescuprunder, og det hele avsluttes på Vålerbanen midt i september