Rally Sweden er et av de største årlige sportsarrangementene i Sverige, og fra 9. til 12. februar 2017 vil Rally Sweden samle 200.000 publikummere, verdens beste rallyførere, musikk, mat og fest i en stor vinterfestival.

Også i 2017 skal deler av Rally Sweden kjøres på norsk jord. Fredag 10. februar blir den norske dagen i Rally Sweden. Totalt seks etapper skal kjøres nordøst for Kongsvinger. Svullrya og Røgden ble kjørt med stor suksess i 2016-utgaven av Rally Sweden, disse etappene skal også kjøres i 2017.

Publikumsetappen på Kirkenær måtte avlyses i 2016 på grunn av dårlige snøforhold. Etappen flyttes nå til Hof Finnskog, i nærheten av Flisa, for å være sikret gode snøforhold. Disse tre etappene blir kjørt to ganger i løpet av fredagen.

SERVICE PÅ FLYPLASS

Nytt av året er også at serviceplassen flyttes nordover fra Karlstad til Torsby Flyplass. Det gjør det mulig å kjøre flere etapper lenger nord, på mer snøsikre veier. Samtidig vil rallyets siste etappe avsluttes på serviceplassen, og dermed sette en ny standard i VM-sirkuset.  – Det finnes en uttalt visjon om at hele VM skal gå i en retning hvor den siste Power Stage-etappen slutter på serviceplassen. Nå er vi først ute med å gjøre dette. Det vil ta avslutningen av rallyet til et nytt nivå. Nå er vi live på TV, mens vinnerne kan feire seieren sammen med teamet og publikum
direkte på serviceplassen, sier adm. direktør i Rally Sweden, Glenn Olsson.

COLINS CREST ER MED

Rally Sweden 2017 byr på hele 57,8 prosent nye etappekilometer, inkludert tre helt nye etapper. De klassiske etappene som Karlstad Superspesial, Vargåsen med Colins Crest, og Hagfors er fortsatt med i Rally Sweden.

I tillegg til nye etapper på norsk side, er den gamle etappen Likenäs tilbake i neste års rally. Etappen har vært etterlengtet av mange, og tas nå inn igjen i rallyet.

– Vi har tatt vekk de minst snøsikre etappene, og erstattet de med tre nye som ligger høyere over havet og lenger nord. Hele det nye opplegget med serviceplass i Torsby vil gjøre hele konkurransen betydelig mer tilgjengelig for publikum, sier banesjef Johan Magnusson.