De tre beste i GT15, fra v. Andrine Linja (sølv), Tobias Sletten Tellefsen (gull) og Elise Hagane nummer tre. Foto: Kristian J. Vabø

Sørmyr, som tidligere i sesongen har vunnet både norgescup og blitt Nordisk mester, satte listen allerede på tidskvalifiseringen hvor han kvalifiserte seg som raskeste båt. Siden ble det fire strake heatseiere.
De neste på pallen i GT30-klassen ble Fredrik Øien og Talina Hagane fra Songe Motorbåt Forening (SMF). På sjetteplass kom Mats Jensen fra ABK. Han debuterte også i hydroklassen OSY400 og ble til slutt den som kunne klatre helt til topps på seierspallen foran Leander Knutsen og Kristoffer Fjelde. Begge representerer Arendal Båtsportklubb.

 

Diskvalifikasjon ga NM-gull

Tobias Sletten Tellefsen fra ABK har tidligere i sesongen kunnet skilte med tredjeplass som beste resultat i norgescupen. I forkant av racet var det knyttet stor spenning til rekrutten som trolig hadde kortest reisevei ettersom han bor like i nærheten.

Sander Sørmyr vant alle heat og NM-gull i klassen GT30 under NM på hjemmebane. Da hadde han god grunn til å juble. Foto: Kristian J. Vabø

Etter å ha satt beste tid på tidskvalifiseringen ble det andreplass i første heat. Siden kjørte Tellefsen inn til to fjerde- og en andreplass i de resterende tre heatene. I sammendraget stryker man det dårligste heatresultatet. Da sto arendalitten igjen med 769 poeng, 19 poeng mer enn bronseplassen.
Etter målgang ble de tre beste båtene i hver klasse kontrollert opp mot regelverket, noe som resulterte i diskvalifikasjon av en båt i klasse GT15. Dette resulterte i at Tobias ble «oppgradert» fra sølv til NM-gull. Andrine Linja og Elise Hagane fra SMF ble henholdsvis nummer to og tre.