Tre timer med heftig dragracing

Arrangørene garanterer et intensivt tretimers drag-show med motorvræl, rykende dekk og hinsides akselerasjon. Kanskje nordlendingene også blir utfordret av en og annen søring eller svenske?

Vær tidlig ute

– Vi kjører dragene på innkjørselen til Målselv Fjellandsby. For gatebiler blir draget på 201 meter. Mens de reindyrka dragracerne må nøye seg med 120 meters bane, forklarer Per-Aage Nygård fra arrangørstaben til KNA Troms. Han ber publikum møte opp minst en halv time før starten klokken 19.00. Arrangementet er en del av motorsportfestivalen som dagen etter avsluttes med Norges Råeste Bakkeløp i fjellandsbyen.

– Etter en lang vinter og en værmessig trist vår og forsommer, er det mange her nord som er skikkelig sugne på å få kjørt et løp.

Alle kan starte

– Om du har en rask gatebil, har vi garantert en klasse som passer for deg. Om bilen din er mindre rask, har vi også rene idealtid-klasser, der vinneren er den som kjører nærmest sin idealtid, og ikke den som er raskest, forteller Nygård. Gamle amerikanere og hot rods oppfordres spesielt til å stille i en egen klasse.

– Vi kjører ekte hot rod-stil på arrangementet, med flagg-start, avslutter Per-Aage Nygård.

Slik får du tak i billetter

Billetter til arrangementet kan enten forhåndskjøpes på nettet (https://norgesraaestebakkelop.ticketco.events/no/nb/e/norges_raaeste_bakkeloep_2018), eller ved inngangen. Prisen er 100 kroner pr snute, og barn under 12 år, i følge med voksne, slipper gratis inn.