Kjetil Larsen benyttet muligheten til å kjøpe en supercar-bil da han egentlig reiste til Sverige for å leie en bil til bruk i ett løp.

– Det ble et spontankjøp i stedet for leie, da bilen ble leid ut før jeg rakk å skrive kontrakten, sier den blide sørlendingen, som bor i Grimstad.

Bilen er en  Marklund Motorsport-bygd Volkswagen Polo, ment for å satses med i europamesterskapet.

– Jeg fikk lyst til å kjøre VM på hjemmebane, og nå blir det trolig en VM-runde til i Tyskland. I tillegg skal jeg kjøre alle runder i EM, sier 34-åringen.

Det endte med 19. plass under VM-debuten på Lånkebanen for Kjetil Larsen. Foto: Frank Skaufel

19. plass på Lånke

Larsen har tidligere kjørt i touringcar-klassen, hvor han har hevdet seg godt og vunnet både sølv og bronse i enkeltrunder.

I de to første supercarløpene i EM før VM på hjemmebane, har han også gjort det bra i enkeltheat.

– Jeg oppnådde tredjetid første gang jeg konkurrerte med bilen, og i Belgia kjørte inn til både 5. og 7. tider. Men VM er et hakk opp, sier Larsen, som ble nummer 19 sammenlagt på Lånkebanen og oppnådde plasseringer mellom 17 og 19 i de fire innledende omgangene.

– Jeg ble ikke sist, smiler han før han fortsetter: – Jeg er fornøyd med at vi tok inn ett sekund på de beste fra treningen fredag til de to innledende omgangene på lørdag. Det samme skjedde fra lørdag til søndag, sier han.

Betaler alt selv

Motorsport koster penger, men Larsen er spesiell i den forstand at han betaler alt av egen lomme.

– Jeg solgte alt vi hadde da jeg bestemte meg for å gå fra touringcar til supercar. Både buss og bil ble solgt, men vi har fått tak i en ny buss som fortsatt ikke er innredet. Økonomisk har jeg full kontroll, og jeg har aldri kjørt for andres penger. Jeg har en helt normal årslønn, og det er ingen hokus pokus, men jeg bruker mye tid på å gjøre det meste selv, sier han.

 

Dropper 17. maiTirsdag før VM-runden på Lånkebanen kjørte han selv oppover fra Sørlandet til Trøndelag for å installere buss og telt.

– Mens andre går i 17. maitog kjører jeg til Sverige for å kjøpe deler, sier Larsen.

Selv hevder han at han aldri har drømt å kjøre supercar.

– Det er på grunn av at jeg betaler alt selv. Samtidig setter jeg meg høye mål. Først var det å kjøre en touringcar-runde den første sesongen, deretter to eller tre i den neste før jeg kunne kjøre fullt mesterskap. Det samme gjør jeg i supercar, sier Larsen, som etter løpet på Lånkebanen satte seg i bussen og kjørte de drøye 80 milene fra Stjørdal til Grimstad.