15-åringen har en solid NM-ledelse i klassen etter å ha vunnet de første løpene. Faktisk begynte Lyseng årets sesong med å vinne tre løp på rad, noe han naturlig nok er veldig fornøyd med. Målet for sesongen er han ikke i tvil om. – Jeg skal vinne totalt og bli norgesmester, erklærer unggutten.

 

RALLY I LATVIA

Samtidig tror han dette blir hans siste sesong i crosskart, en motorsportsgren han har holdt på med siden han var åtte. Fra neste år regner Lyseng med at det blir full satsing i rally. Han har allerede tjuvstartet litt i den grenen og kjører i år R2 i Latvia. Der får han nemlig kjøre rally allerede før han har fylt 16 år. I Norge må man derimot ha fylt 16 for å kunne stille opp i ungdomsklassen i rally. Det gjør unge Lyseng først i september i år. Rallysatsingen har så langt gått bra og han er stort sett fornøyd.

– Det har gått helt greit, men jeg har vel ikke akkurat den beste bilen. Det er mest for å trene og få opp farten, forteller han. Den unge rallyføreren kjører en Ford Fiesta og han kjørte blant annet inn til en fin tredjeplass i i 2WD-klassen under rallysprinten i Aluksne i Latvia tidligere i år, men den seiersvante NMK Hønefosskjøreren sikter vanligvis mot en litt høyere plass på seierspallen. Lyseng for teller at han kjørte ett rallyløp i fjor, men i år satser han med ny bil.

 

STØTTE FRA FAMILIEN

Motorsportstalentet forteller at han fi kk sin første fi rehjuling da han var to år og har fått motorsporten inn med blodet. Faren er rallyfører Trond Lyseng, som fortsatt er med og forsyner seg av premiebordene når rallyeliten møtes. Sønnen fant tidlig farens vinnerspor og har vunnet mye i forskjellige klasser siden han startet med crosskart. I alle disse årene er hans dårligste resultat en tredjeplass sammenlagt.

– Jeg holder på fordi det er gøy. Det er moro å holde på med noe som ikke alle andre gjør, sier Lyseng. Samtidig understreker han at det ikke akkurat er helt gratis å drive med motorsport. – Det er mange utgift er, men pappa har vært veldig sjenerøs. I tillegg har vi fått inn noen sponsorpenger, forteller han.

Unge Lyseng kjører sin andre sesong i cc250-klassen i Crosskart. Så langt har han en solid ledelse i NM.

 

FAMILIEN BIDRAR

Han synes ikke det å få inn sponsormidler har vært det største problemet. Samtidig tror han heller ikke det hadde gått hvis ikke faren hans hadde vært så interessert og støttet ham så mye. Hele familien er i grunnen med og støtter ham i det han gjør. Faren hans hjelper ham også mye med skruingen og det teknisk i tillegg til at de har en mekaniker som også er med og skrur.