Walther Johanssen er vant med å hente hjem medaljer og pokaler fra speedwaykonkurranser.

Pensjonisten fra NMK Kristiansand er noe for seg selv. Helt siden 1962 har han kjørt speedway i inn- og utland, og deltatt i både norske og danske mesterskap i sidevogn. – Så lenge det er moro kommer jeg til å fortsette, forteller sprekingen. Walther Johanssen har oppnådd mye gjennom en lang karriere. – Jeg er dansk mester i sidevogn fra 1995, og i Norge er det blitt tre sølv. I 2003 deltok han i euorpamesterskapet for veteraner på langbane i speedway. – Der ble det sølv, smiler han.

UKENTLIGE KONKURRANSER

Fortsatt er Johanssen er aktiv på speedwaybanen, og omtrent hver eneste uke tar han på seg konkurransedressen for å kjempe om heder og ære. – Med unntak av juli, blir det konkur
ranser hver torsdag og i helgene til og med oktober, sier han. Suksess oppnår han ofte. – I juni vant jeg to løp i Danmark, men det var ikke spesielt god deltagelse, sier han. Å være i miljøet betyr mye for Johanssen.

– Jeg treffer stadig nye folk, og gjennom et langt liv kjenner man mange. Drar jeg til Holland på en konkurranse, møter jeg igjen folk som jeg konkurrerte mot for 25 år siden, sier han. Å delta i konkurranser gir Johanssen ekstra energi. – Man får et adrenalinkick når man konkurrerer, og så er det moro når det går bra. I fjor var jeg med på å vinne bronse for lag i Danmark. Da bli vi på laget Brovst hedret av borgermesteren i Jammerbugt kommune, sier han. I tillegg til å kjøre mye, har Johanssen har bekledd de fleste verv i NMK Kristiansand. I 1971 måtte han inn å ta over styringen.

TOK ANSVAR

– Klubben sto i fare for å bli lagt ned i 1971, og da gikk jeg selv inn og tok over. Jeg fungerte som leder i fem–seks år, og vi fikk klubben til å fungere igjen. Siden har jeg både vært styremedlem, kasserer og sekretær i NMK Kristiansand, i tillegg til at jeg i mange år også var leder i Vest-Agder motorsykkelkrets, forteller han. Speedway er den største grenen i NMK Kristiansand, men klubben driver også med biltrial. Johanssen er en av de flittigste til å delta på dugnader, og har også bidratt til å rekruttere nye medlemmer. – Både barn og barnebarn deltar, men jeg har ikke presset dem inn i miljøet. De har selv valgt å bli med, sier han.