Ett uhell har lite å si under NMKs sommercup. Ingen løp arrangeres, og utøverne bruker uken til å trene og ha det moro. FOTO: DAHL MOTORSPORTFOTO

Heike Erdmann fra NMK Garderm oen forteller: – I år arrangerer vi sommercupen for 17. gang. Dette er en begivenhet for alle som driver med motocross. Hun er leder for MC-komiteen i NMK, og står sammen med mange andre frivillige i bresjen for at de yngste skal få ha det moro med mye trening og sosialt samvær fra 10. juli til og med den 17. – Opprinnelig var sommercupen for førere mellom fem og 12 år, men mange andre deltar også. En av de største klassene er mødre- og fedreklassen, smiler Erdmann.

FLYTTEDAGER

NMKs Sommercup er lagt opp slik at man hvert år besøker tre steder i løpet av uken det hele pågår. Innimellom kjøringen er det flyttedager. Mange som deltar kommer med campingvogn og koser seg på tur i løpet av den uken sommercupen varer. I år starter sommercupen i Jevnaker, fortsetter så til NMK Grenland og avsluttes med to dagers kjøring hos NMK Kongsberg. – For første gang i historien er det ikke en NMK-klubb som står som arrangør på et av stedene vi besøker, sier Erdmann.

Heike Erdmann og sønnen Sebastian gleder seg til at årets sommercup startet 10. juli. FOTO: FRANK SKAUFEL

Jevnaker MK har tatt ansvaret for de første to dagene. – Vi har problemer med å finne arrangementsklubber. Derfor ble det slik i år, sier hun. For at de yngste skal trives er arrangørene rause med premiene. – Barna får pokal på hvert eneste sted. For dem er det noe av det viktigste, sier hun.

SOSIALT SAMVÆR

Det som gjør cupen spesiell er at det ikke arrangeres konkurranser i løpet av uken, kun treningskjøring. Likevel kommer folket tilbake hvert eneste år. – Da jeg var mer aktiv var sommercupen et høydepunkt. Vi kunne slå oss løs og leke en hel uke. Første gang jeg deltok var jeg kun 6–7 år gammel, og jeg deltar fortsatt og synes det er kjempemoro, sier 19-åringen Sebastian Erdmann, sønnen til Heike.

– Da vi startet cupen fantes det ikke slike breddearrangement for barn mellom fem og 12 år, men det ble raskt populært, suppler er mor. Normalt ligger deltagerantallet på rundt 200, men i fjor deltok kun 160 førere. – På det meste har vi vært oppe i 270, men da var det kaos men vi hadde det like gøy. Deltagerne kommer for det meste fra Østlandet, men mange tar også turen fra Trøndelag og Vestlandet. Noen har kommet helt fra Bardufoss, forteller Heike Erdmann .