Daniel Holten vant sitt første NM-gull som 18-åring. Det skulle gå syv år til neste gang han kunne juble. Foto: Rune Johannesen/NBF

25-åringen vant også NM-gull som 18 åring i 2010, da i klassen supernasjonal inntil 1600 ccm. To sølvmedaljer har det også blitt, i 2013 i NM i bakkeløp og i fjor i rallycross. Begge ganger i klasse 2 med motorer inntil 2000 ccm, og i samme bil som Holten kjørte denne sesongen.

 

Fire bestetider

I den sjette og siste NM-runden i Skien imponerte NMK Vikedal-føreren med fire bestetider i de innledende omgangene, og det ga han ekstra poeng i kampen om NM-gullet i kamp med Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport. Holten hadde tre poeng å hente inn på Ben-Philip Gundersen om det skulle bli gull.
– Vi plukket viktige poeng i de innledende omgangene. Med de gode tidene jeg fikk, hadde jeg derfor bare ett poeng igjen å hente inn i finalen for å sikre gullet, sier Holten, som sikret seg pole position i finalen.
I finalen ble han nummer to bak NMK Hønefoss-føreren Fredrik Magnussen.
– At det ble en andreplass i finalen betydde ingenting denne gangen. Det viktigste var å holde Ben-Philip Gundersen bak meg i løpet. Det gjorde jeg, og dermed var gullet mitt, sier en fornøyd sørlending.

Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport vant NM for andre år på rad i den minste klassen. Foto: Rune Johannesen/NBF

 

Sølv ble til gull

Etter tre sesonger på rad med sølvmedalje ble det en etterlengtet gullmedalje for Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland i klassen supernasjonal over 2400 ccm. Han vant NM-gullet foran fjorårsvinner Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad og Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo.
I klasse 1 var gullet allerede sikret før finalerunde. Den havnet i år, som i fjor, til Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. På andreplass kom Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus mens bronsen gikk til unggutten Marius Bermingrud fra KNA Eiker.