Rally talentet som er medlem av det Norske Landslaget ”Team Norway” kjører for arrangørklubben KNA Kongsvinger og viste allerede fra første stund at han kom til å bli å regne med.

– Jeg var greit fornøyd med starten av løpet, fant fort flyten og var selvfølgelig litt spent på om jeg kunne klare å holde følge med R2 bilene. Jeg var før løpet inneforstått med at Fiestaen ikke er like motorsterk som R2 bilene og at jeg dermed kom til å slite på enkelte etapper, SS1 og -5 Homsjøen var en av disse, derimot hadde jeg tro på at de resterende kunne passe bilen godt, noe de også gjorde. Litt synd var det at det var sperringer både på SS3 og -4, men arrangøren fant en rettferdig løsning på å stipulere tid for de som var berørt sier Steve.

Inn til service var ledelsen på 11,8 sekunder før nestemann. Inne på service ble det gjort rutinemessig ettersyn før de skulle begi seg ut på de samme fire etappene en gang til og nok en gang skulle Steve bli slått på Homsjøen, denne gang av to R2 biler, ledelsen var nå redusert til 7 sekunder.

Etappe nr 6 var blitt sporete etter første gjennomkjøring og til tross for at det var en meget tykk issåle på veiene kom man ned på grusen, dette tok hardt på dekkene.

– Jeg merket på slutten av den sjette etappen at dekkene hadde fått ganske mye juling og varmegang i de partiene hvor vi kom ned på grusen, jeg slet også med det samme på SS7 men heldigvis klarte jeg allikevel å øke forspranget på de andre sier han.

Ledelsen før den siste etappen var nå oppe i 13,7 sekunder. Den siste etappen kunne fort fellt Steve og Dag, i et skikkelig gupp ca en km før mål knekker boltene som holder bakhjulsnavet på plass og dermed faller venstre bakhjul av og forsvinner inn i skogen, heldigvis er det ikke mye igjen av etappen, bremsene forsvinner men de kommer seg allikevel til mål og tidstapet var ikke mer enn 2,7 sekunder. Seier i den internasjonale klassen for biler med 2wd var et faktum, marginen ble 11 sekunder.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet, hadde skikkelig flaks i uflaksen denne gangen, dersom målgangen hadde vært i Kongsvinger sentrum slik som i fjor måtte jeg ha brutt løpet ettersom det er forbudt å kjøre på 3 hjul på offentlig vei, denne gangen var marginene på min side. Jeg må også takke arrangøren for et fantastisk løp, mine sponsorer og ikke minst mine mekanikere som gjør en vanvittig god jobb både før og under løpene sier en godt fornøyd Steve.

Steve Røkland Motorsport hadde denne gangen tre biler til start, Steve og Dag ble som nevnt vinner av Internasjonal 2wd, Håkon Sveen Frøslid/Marius Fuglerud kjørte teamets Peugeot 208 R2 og var den eneste som truet Steve denne gangen, han ble nr 2 i internasjonal 2wd men vant R2 klassen. Rallycross føreren og Norgesmesteren Espen Isaksætre debuterte i rally med teamets Nissan Almera, han og Vilde Fjulsrud kjørte inn til en respektabel 3. plass i klasse 11.