Det ble som forventet en jevn kamp om NM-medaljene i rally under finaleløpet på Hedemarken. Eyvind Brynildsen fra KNA Varna hadde en forholdsvis trygg ledelse på Ole Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport før den siste NM-runden på Hedemarken. Dermed ble han norgesmester med trygg margin selv om han og kartleser Anders Fredriksson ble nummer. I mål var de 19 sekunder bak Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjæremoen fra NMK Elverum.
– Jeg skal ikke stå fram som tøffere enn hva jeg er. Jeg innrømmer derfor at vi har kjørt med margin i dag, sier Brynildsen, som naturlig nok er strålende fornøyd med å ta tilbake NM-tronen fra 2015.

Ole Christian Veiby vant den siste NM-runden, og ble nummer to sammenlagt. Foto: Christian Gustavsson

 

– Beste løpet i Norge

Ole Christian Veiby tok NM-sølvet. Han har kun kjørt fem av de seks NM-rundene, og var overlegen på hedemarken.
– Jeg sa før løpet at planen var å gi full gass, og det gjorde jeg. Vi slo Eyvind Brynhildsen på første fartsetappe, og fortsatte å stjele sekunder stort sett gjennom hele løpet. Vi holdt et bra tempo helt inn. Det er utrolig deilig å dra i land seieren i siste NM-runde. Jeg tror dette er det beste løpet jeg har gjennomført på norsk jord, forteller Veiby, som til slutt slo Brynhildsen med nesten 20 sekunder.
Bronsen havnet i lomma på Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal etter hard kamp med Anders Grøndal fra Asker og Bærum Motorsport.

 

Østberg raskest

Det var Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport som totalvant løpet i sin WRC-bil, en Ford Fiesta 2017-modell. Dette er samme bilen som han bruker i VM. Han hadde for anledningen med seg svenske Emil Axelsson i kartleserstolen. I og med at det ikke finnes klasse for bilen i NM, kjørte ikke Østberg om annet enn heder og ære.