Premier er viktig for de yngste under NMKs sommercup. FOTO: PRIVAT

– Vi hadde 20 hundre deltagere i fjor, og målet er like mange i år, sier Glenn Fossen, leder for NMKs gokartkomité. Årets utgave av NMKs sommercup starter søndag 10. juli på Andebu. NAF gokart Vestfold gjennomfører arrangementet i samarbeid med NMK Tønsberg. De arrangerer også det andre løpet 12. juli. – De har nå nye sanitæranlegg og asfalt i hele depotet, så det blir en flott start på uken.

RUTINERT ARRANGØR

De to neste løpene kjøres på Sigdal Motorsenter. Klubben har arrangert Sommercup i gokart hele 20 ganger. – Med en så erfaren arrangør regner vi med at ting er i orden, smiler Fossen.
Under sommercupen konkurrerer førerne i fem forskjellige klasser: Cadetti, Mini, Yamaha, Junior 125 ccm og i en miksklasse med 125 ccm­motorer med førere fra klassene X30 og Rotax. – Selv om vi konkurrerer, er det sosiale like viktig som konkurranselementet. Her er hele familier til stede, og vi regner med rundt 150 bobiler vil slå leir på arrangementsstedene og kose seg sammen både på dag­ og kveldstid, sier Fossen.

CAMP CADETTI

For de aller yngste i klassen Cadetti får man ikke lov til å konkurrere, men det har NMKs sommercup gjort noe med. – Først når man er fylt åtte år kan man
konkurrere. For de aller minste, som betyr fra det året de fyller seks år, kan man delta på Camp Cadetti. Dette er et opplegg for de aller minste, samt ferske motorsportsfamilier som er interessert i å lære. Her er det fokus på sunne og positive holdninger, lek og moro og ikke minst mye gokartkjøring, sier Fossen.

Konkurranseførerne kjører fire løp, hvor det kåres totalvinnere i de fem forskjellige klassene. – Det finnes også en egen mesterskapscup for medlemmer av Norsk Motor Klubb. Disse prisene deles ut på sportsmøtet som i år skal avholdes i forbindelse med 100­årsjubileum, sier Fossen, som gleder seg sommercupen starter.