Lengst t.v.: Hittil i sesongen er det blant annet blitt seier i Tyskland for Dennis Hauger.

Vi snakker om en 13-åring fra Aurskog som i tidlig alder bestemte seg for å satse på gokart. I 2015 vant han det meste som gikk an vinne i klassen Junior 60, som er for førere i alderen 10–13 år. På merittlisten står seier i både WSK Super masters, WSK Champions Cup, WSK Gold Cup og Vega Winther Trophy. I år flyttet Hauger opp en klasse til OK Junior. De første som tar steget opp bruker tid på å tilpasse seg en kraftigere motor og bedre konkurrenter. Det gjelder ikke 13-åringen fra NMK Trøgstad.

– Overgangen er stor, og karten er tyngre og vanskeligere å kjøre. I tillegg er konkurransen mye hardere, men jeg har taklet det bedre enn de fleste, sier unggutten, som nylig avsluttet 7. klasse. Hauger innrømmer at jan selv er noe overrasket over fremgangen. – At jeg skulle vinne i DKM-mesterskapet i Tyskland var overraskende, og jeg hadde egentlig ikke noen forhåpninger om det da jeg startet sesongen. Tross alt konkurrerer jeg mot førere som er både ett og to år eldre enn meg. Egentlig var det utrolig at jeg klarte det, smiler han.

Nærmest t.v.: Dennis Hauger håper på mer jubel under løpene som venter i sommer og utover høsten.

SØLV I ITALIA

For de som følger med på talentets progresjon, er kanskje ikke seieren i Tyskland så sensasjonell. Tidligere i sesongen ble Hauger nummer to i en WSK-runde i italienske Adria. Samme sted vant han tidskjøringen, men bommet litt på dekkvalget under en EM-runde da det begynte å regne. NMK Trøgstad-føreren endte på sjetteplass, men som plaster på såret satte han banerekord under løpet. Allerede i midten av juli setter Hauger seg på flyet for å kjøre nye
løp. Først står DKM-mesterskapets tredje runde i Genk på programmet. I slutten av juli er det EM-runde samme sted, før han får en måneds ferie. I september blir det igjen DKM-kjøring og i november ruller Hauger ut på startstreken under VM i Bahrain. – Greier jeg å komme blant de fem beste i løpene fremover, er det en prestasjon som ikke mange har klart tidligere som førsteårs i klassen. Etter det jeg har oppnådd i vår, skal det være mulig, sier Hauger.

FABRIKKJØRER

Gokarttalentet fikk denne sesongen fabrikkontrakt med italienske CRG SPA, som regnes som verdens største gokartprodusent. Teamet er et av de mest profesjonelle og største, og har Dino Chiesa som teamsjef. Han var også sjef den gangen Hamilton og Rosberg kjørte gokart for CRG. – Det er morsomt at de satser så mye på meg. Oppfølgingen er svært bra, og jeg kan gjennom datalogging hele tiden sammenligne med de andre førerne og få informasjon om hvor fort jeg kan kjøre på enkelte strekninger og ikke minst vite hvor sent jeg kan bremse. Dessuten har jeg fått en fast mekaniker som følger meg hele tiden, sier Hauger.

VIL BLI FORMELFØRER

Alle som har fulgt med i internasjonale motorsport vet at kun de færreste lykkes i de mest prestisjetunge klassene som gir store inntekter. Haugers mål er å kunne leve av motorsporten, men selv er han nøktern. – De to neste årene blir det gokart, men hvis jeg fortsetter fremgangen ønsker jeg å satse på en formelklasse etterpå. Deretter blir det å ta det steg for steg, men drømmen er selvsagt en dag å kunne kjøre Formel 1, sier han.