Hadelendingen gikk i år helt til topps i den nasjonale klassen for tohjulsdrevne biler sammen med kartleser Trond Håvard Østheim, selv om duoen måtte nøye seg med tredjeplassen under rallyavslutningen på Hedmark i september. Årets NM-seier kan være hans siste i rally for en stund, siden han neste år har bestemt seg for å satse mest på bane.

Edvall Martin Stenberg velger å satse på rallycross for å backe opp sønnen Martin som skal satse i juniorklassen neste sesong. (Foto: Anne Berit J. Reinsborg)

– Jeg tenkte å backe opp junior litt, da er det lettvint å være med der, forklarer han.
Sønnen Martin fyller 16 neste år og er dermed gammel nok til å kjøre sin første sesong i rallycross. Samtidig forsikrer Stenberg senior at han ikke kommer til å gi seg helt med rally.
– Det blir nok noen løp, jeg har jo fortsatt bilen, sier han.

Q: Selv om neste sesong blir Martins debutsesong i juniorcupen, er han ikke helt uten erfaring i motorsporten.
A: – Han har kjørt litt gokart, noen løp, for tre-fire år siden, så han har jo litt erfaring, men ikke noe med bil, forteller han.
Q: – Har ikke sønnen din lyst til å satse i rally?
A: – Jo, det har han nok, men det har ikke jeg lyst til. Han får lære å kjøre på bane først, så får vi se, sier han.
Q: Selv er han heller ikke helt ukjent med rallycross.
A: – Jeg har kjørt tre løp for to år siden og to løp i år, så helt blank er jeg jo ikke, forteller han.
Q: – Hvilke forventninger har dere foran neste sesong?
A: – Ingen store. Det blir å lære seg banene rundt omkring ordentlig å kjenne. Etter et år håper jeg å få til en pallplassering eller to, men vi må prøve litt før vi setter oss noen store mål, sier han.