– KNA skal være en klubb for alle som driver med bilsport, være seg om du kjører lokale bilcrossløp eller drømmer om å komme til Formel 1. En stor del av våre medlemmer kjører Challenge-løp og historiske rally. Det arrangeres en rekke løp i Norge, og mange eventyrlige løp i utlandet. For eksempel East African Safari Rally eller Rallye Monte-Carlo Historique (RMCH), hvor det hvert år deltar mange nordmenn, sier generalsekretær i KNA, Børre Skiaker.

Norge var allerede i 1931 startsted for RMCH, der deltakerne kjørte fra Stavanger, ned til Monaco via kontrollposter, og møtte førere fra flere Europeiske startsteder for å kjøre rally i de spektakulære områdene rundt den glamorøse byen.

 

1930-tallet -2018

RMCH-løpet starter fra forskjellige steder, som Oslo, Stockholm, Glasgow, Barcelona, Reims og Monaco. Det er bilklubben i Monaco, ACM (Automobile Club de Monaco) som er arrangør av selve rallyet, og så har ACM samarbeidene bilklubber rundt i Europa som står for arrangementet på startstedene. KNA er en av de bilkubbene som har et godt samarbeid med ACM i Monaco på dette området. Samarbeidet mellom KNA og ACM angående startsted i Rallye Monte-Carlo går faktisk så langt tilbake som til 1930 tallet.

Startsted for RMCH 2018 er: Roald Amundsens gate i Oslo, like ved inngangen til Nationaltheatret. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta turen innom startområdet mellom 09.00 og 10.00 den 31/1. KNA Oslo og Omegn er teknisk ansvarlige under arrangementet.

 

KNA-utøvere i verdenstoppen

KNA har 27 fantastiske lokalavdelinger rundt om i Norge. De driver ulike typer aktiviteter- og bilsportaktiviteter, på nærmere 20 forskjellige baner- og kjøreområder. Alt fra Autoslalåm til mer ekstreme varianter som Formula Offroad i bratte sandvegger. De gjør en uvurderlig innsats. KNA ønsker selvfølgelig å få så mange som mulig med på laget, for å drive bilsporten videre –og ikke minst flere utøvere. Flere KNA-utøvere er i verdenstoppen innen bilsport, Rally-fører Andreas Mikkelsen (KNA) med kartleser Anders Jæger (KNA), Porsche-fører Dennis Olsen (KNA) og Rallycross-fører Petter Solberg (KNA), for å nevne noen.

 

Bilsport-medlemskap

KNA har tilrettelagt egne medlemskap for dem som er aktive innen bilsport, til snille priser. KNA Sport Junior er for dem under 18 år, prisen er kun kr 180,- per år. Dette forutsetter at en foresatt er medlem – for eksempel KNA Sport Senior medlem u/veihjelp, til kr 480,- per år. KNA Sport Senior medlemskap, for de over 18 år, og finnes med eller uten veihjelp inkludert. Se flere typer tilpassede medlemskap og medlemsfordeler på www.kna.no/medlemskap/.

Fra Rallye Monte-Carlo Historique starten i Oslo, i 2016. Alle FOTO: KNA

 

Klubbmedlemskap

Den siste tiden har det strømmet til med nye klubber som vil bli en del av KNA, gjennom KNA Klubbmedlemskap. Alle klubber med mer enn 15 medlemmer kan melde seg inn i KNA gjennom et kollektivt klubbmedlemskap. Det være seg entusiastklubb eller merkeklubb, regional eller landsdekkende klubb. Gjennom dette blir klubben din en del av et større miljø med stadig større påvirkningskraft. Klubben gis muligheter til å benytte KNAs fasiliteter etter nærmere avtale. Dette kan være baner, campingplassen i Nevlunghavn, eller Tyrigrava som etter hvert blir mer og mer tilgjengelig. Les mer om dette på www.kna.no/klubb/.

KNA vil også i fremtiden representere de som har bil og/eller har en spesiell interesse for bil, inkludert veteranbil og bilens kulturhistorie. Og motorsport aktiviteter for barn, unge og voksne. KNA vil også ta del i prosessen som skjer med overgang fra fossile biler til nullutslippsbiler, trafikkaos på veier og løsninger for dette, og koordinering av former for transport (sømløs transport).