I semifi nalen velger Andreas Bakkerud i innersporet å kjøre rett i alternativsporet, og dermed blir Petter Solberg presset ut og mistet fi naleplassen. FOTO: FRANK SKAUFEL

Dramaet oppsto i semifi nalen, hvor nordmennene sto i fremste ledd. Bakkerud var raskest, men der hvor alle trodde han skulle følge banen, valgte han å kjøre rett inn i alternativsporet nærmest side om side med Solberg. Solberg ble presset ut, tapte duellen og kom ut av alternativsporet som nummer fi re. Dermed mistet han sjansen til å komme til fi nalen. Etterpå var han nådeløs.

– Det er helt utrolig. Han dytter meg ut i første sving. Det er jævlig kjedelig, og det er han hver eneste gang. Og han gjør det i Norge, uttalte Solberg, like etter målgang. Etter å ha summet seg litt innrømmer Solberg at det svir å tape på hjemmebane på denne måten.

– Jeg er veldig skuffet og lei meg over at hjemmeløpet skulle ende slik. Det er annen gang denne føreren tar meg ut i dette løpet (forrige gang i 2015), og jeg vet ikke helt hva jeg kan få gjort. Det er bare utrolig leit for fansen og arrangementet. Men jeg velger å glede meg mer over Johan Kristofferssons og teamets resultat. Vi økte ledelsen både i fører- og teammesterskapet, og i tillegg fi kk Johan omsider oppleve suksess i Norge. Jeg unner ham virkelig det, sa Solberg.

21 000 tilskuere kranset banen mens Ken Block (foran) og de andre førerne kjempet om VM-poeng. FOTO: FRANK SKAUFEL

 

BREMSET FOR SENT

Andreas Bakkerud mente han ikke hadde noe valg på vei inn i første sving. – Min plan var i utgangspunktet å følge hovedsporet og vi fi kk en god start og var først ut. I starten av innbremsingen var farten for stor og forholdene glatte, så jeg valgte å slippe opp å gå rett i alternativsporet, og kjøre mitt eget race etter det. Jeg har innersporet, og holdt det hele veien, forteller Bakkerud som er klar på sine hensikter:

– Jeg ønsker å vinne, og kjører for et best mulig resultat, og hadde ingen andre tanker enn å holde mitt spor på innsiden. I fi nalen var Bakkerud først ut fra start, men svenske Johan Kristoffersen ble etter vært for sterk:

– Jeg hadde raskeste reaksjon, men fi kk for mye hjulspinn. Johan tok jokeren på første runde og jeg gikk i jokeren på andrerunden, men Johan var rett og slett raskere enn oss og vant fortjent. Jeg sier oft e at andreplass er første taperplass, men jeg er godt fornøyd sølvet, sier han.

 

Tommy Rustad sto i pole position i fi nalen for EM Supercars. Dessverre fi kk Rustad problemer med bilen og endte sist. I stedet kunne Robin Larsson juble for nok en svensk seier, mens Alexander Hvaal ble beste norske på en tredjeplass. FOTO: FRANK SKAUFEL
21000

SVENSK STIKK TIL BAKKERUD

Johan Kristoffersson var en glad mann etter VM-helgen på Lånkebanen. Med seier økte han sammenlagtledelsen med åtte poeng til Mattias Ekström. Solberg ligger på tredjeplass med 143 poeng, ni poeng bak Ekström. Kristoffersson fi kk naturlig nok med seg dramaet mellom Solberg og Bakkerud og kom i etterkant med et stikk til Bakkerud. – Jeg måtte holde Andreas bak meg, så han ikke fi kk gjøre sitt «magic move», som han gjorde med Solberg i semifi nalen. Jeg gjorde alt jeg kunne for å holde han bak meg, sier Kristoffersson, som lyktes 100 prosent med taktikken.

21 000 TILSKUERE

VM-arrangementet på Lånkebanen setter nye publikumsrekorder hvert eneste år, og fjor passerte tilskuerantallet 20 000. I år kunne de øke med ytterligere 1000 billetter. Nå venter trønderne og de mange tusen tilreisende på om det blir en ny fest neste sommer. Kontrakten gikk ut etter årets arrangement, og arrangørene er i sluttfasen om å forhandle om nye år. Trolig vil en avklaring komme i løpet av sommeren, og signalene så langt tyder på at det går mot nye VM-runder på Lånkebanen i årene fremover.