26-åringen som kjører for KNA Kongsvinger imponerte under den fjerde runden i årets britiske mesterskap i rally. Ulster Rally gikk i området rundt Belfast i Nord-Irland, og Røkland kjempet i teten hele veien og vant en fortjent seier.
– Dette var helt fantastisk. Ulster Rally ga oss en skikkelig utfordring, og jeg er meget glad for seieren som igjen fører meg opp i ledelsen i mesterskapet. Neste løp er i Isle Of Man, og der har jeg aldri vært før. Jeg må bare gjøre mitt beste som alltid, sier en glad og fornøyd Steve Røkland etter seieren.

Ny kartleser

Med seg i sin Peugeot 208 R2 hadde han denne gangen Dai Roberts fra Wales som kartleser. Roberts er en meget rutinert codriver som hadde mye nyttig å tilføre Røkland og teamet denne helgen.
Løpet startet med fem etapper fra formiddagen og utover kvelden den første løpsdagen. Allerede etter de to første etappene hadde Røkland skaffet seg en ledelse på litt over 16 sekunder, en ledelse de beholdt utover kvelden.
– Forholdene var ganske utfordrende særlig med tanke på dekkvalg. Været er skiftende i Belfast og vi hadde god nytte av Dai sin erfaring på dette området, sier Røkland.

Sammen med Dai Roberts kunne Steve Røkland feire den store triumfen i Belfast. Foto: Privat

Spennende dag

Dag to skulle bli spennende da flere av de hardeste konkurrentene i det Britiske mesterskapet er fra nettopp området rallyførerne konkurrerte i. Utover dagen kjørte enkelte svært fort, men Røkland og Roberts bestemte seg for at de skulle prøve å holde unna for de bak men ikke ta noen unødvendige sjanser.
Før de to siste etappene ledet Røkland med bare 0,4 sekunder. På den nest siste etappen pusher den sterkeste utfordreren så hardt at han måtte ta en tur ut av veien. Med det resultat at han punkterer, og taper hele 17 sekunder.
Med bare én etappe igjen var det nå bare å holde seg på veien, og det greide Røkland og Roberts uten problemer. Dermed kunne duoen koste på seg en aldri så liten feiring i Nord-Irland.