Små og store var til stedet under NMKs åpne dag. Tvillingene Markus (t.v.) og Emil Nakkerud fra NMK Lier og pappa Thomas benyttet anledningen til å trene motocross innimellom.

Bernt Øystein Vormeland, leder av seniorklubben i NMK sier: – Veldig artig å møte folket som var der, selv om vi skulle ønske det kom flere. Sammen med andre ildsjeler sto han i bresjen for arrangement på Hans Erik Fugleruds gård i Lier, som blant annet rommer NMK-museet. Rundt 50 mennesker stilte opp under den åpne dagen. – Vi hadde håpet på et sted mellom 100 og 150 mennesker, ut i fra alle invitasjonene som ble sendt ut. Utfordringen for oss var at den åpne dagen foregikk samtidig som blant annet et Ford-treff på Storefjell og andre museale aktiviteter rundt omkring samme helg. Det var nok grunnen til at ikke flere kom, sier Vormeland.

– REVITALISERE SENIORARBEIDET

NMKs seniorklubb er nå inne i en spennende fase. – Grunnen til at vi arrangerte åpen dag var å markere NMKs 100-årsjubileum. Dessuten ønsker vi å revitalisere seniorarbeidet. I de siste årene har NMKs seniorklubbs være forbeholdt en engere krets og levd et stemoderlig liv. Vi ønsker å få liv i seniorarbeidet rundt om NMKs klubber i landet, og har hittil økt medlemsmassen til mellom 40 og 50. Vi ønsker å fortsette arbeidet med rekrutteringen i tiden fremover, sier den tidligere NMK-presidenten. Vormeland mener seniorene er en viktig ressurs for klubbene. – Mange seniorer vil gjerne bidra, og vi ønsker ha med folk som brenner for NMK sitt arbeid. I tillegg samles vi et par ganger i året til sosiale treff, noe som også er viktig, forteller han.

Bernt Øystein Vormeland, president i NMKs seniorklubb og Heidi Engedal, generalsekretær i NMK, fikk tid til en god prat under den åpne dagen.

FARTSGLADE TVILLINGER

De fleste som møtte under den åpne dagen i Lier, var godt voksne. Men det fantes unntak. – Vi er her for kjøre motocross og kose på NMK-dagen, forteller tvillingene Markus og Emil Nakkerud fra NMK Lier. Sammen med mor og far trente femåringene i motocrossløypen som ligger på gården til Fuglerud, og samtidig fikk de tittet litt på flyene. Gården er en smeltedigel for alle som er interessert i motorer. I tillegg til museet som rommer både pokaler, motorsykler og kjøredresser, finnes både treningsanlegg, flystripe, flyhangar og ulike småfly på garden i Lier. – I løpet av dagen hadde vi ulike foredrag og viste filmer til de fremmøtte. Alt foregikk inne i flyhangaren til Fuglerud, sier Vormeland.

VISTE FILMER FRA 1940-TALLET

Bespisningen var lagt til museet, som stilte med vafler, pølser og noe å drikke. Inne i flyhangaren ble det holdt foredrag blant annet om NMK-museet, og motorsykkelsport. Dessuten ble det avholdt filmfremvisning av unike videoer. – Vi viste frem digitaliserte filmer fra 1948– 1950 på storskjerm, forteller seniorsjefen. Programmet foregikk hele dagen. – Vi startet klokken ti på morgenen og holdt det gående til den lyse morgen dagen etter. Mange ble igjen for grilling og sosialt samvær utover kvelden, og vi hadde det kjempehyggelig, sier Vormeland.