På tross av en meget snørik vinter, hadde de siste ukene med sol og varme sørget for tilnærmet sommerføre i Rømskogs dype skoger, og enkelte steder kunne man faktisk gå tørrskodd i traseen!

Ved besiktning av løypene på torsdagen kunne man se at hele Rømskog var engasjert i arrangementet! Unge og gamle var ute og merket løyper, sagde, gravde, snekret og båndet! En enorm lokal innsats ble lagt ned, av en haug med hyggelige mennesker som sto på tidlig og sent, for en sport de knapt hadde hørt om, til nå!

Fredag var det klart for Prolog på kvelden, en kort forsmak på det som skulle komme på lørdagen. Enduro NM kjøres som et etappeløp, det vil si at man kjører fra start/ depotområde ut på en transport, til man kommer frem til fartsprøven. På fartsprøven gjelder det selvsagt å kjøre så fort man klarer, og så kjøre rolig videre på transport til neste fartsprøve. Det var lagt opp en runde som var ca 25 km lang, som besto av 4 fartsprøver med transportetapper i mellom. Fartsprøvene var varierte og bestod av så å si alt! Det var skog, myrer, fjell, bekker, steinrøyser, jorder og til og med et gammelt sagbruk som skulle forseres!

Alt lå til rette for et svært krevende NM! Men fredag ettermiddag, etter uker med sol og opphold, bestemte værgudene seg for å sette en ekstra liten spiss på det hele, og himmelens sluser åpnet seg når det kun var timer igjen til start! Lille Rømskog, som er kjent for sitt flotte SPA-hotell, bød virkelig på gjørme SPA denne helgen!

Prologen ble forsert, og lørdag ventet 6 – 7 timer med blodslit. 117 utøvere ga seg i kast med oppgaven!

Av: Irene Askeland

Marius Martinsen på Beta har havnet i et meget dypt spor! «Ikke lett å komme seg opp igjen, det tok nok krefter å løfte opp sykkelen som hadde sugd seg fast..» kunne Marius fortelle i ettertid.

Anders Helgerud i høyt tempo på sin nye Sherco, etter noen skikkelige fastkjøringer måtte han ta til takke med en 4. pl. Uansett en svært imponerende prestasjon av den tidligere roadracing-føreren!

Ib Vegard Andersen tok seg gjennom gjørma på et imponerende vis på sin Gasgas og sikret seg NM-sølv!

Irene Askeland på Sherco kjørte inn til NM-Bronse i Dameklassen.

Mette Fidje på Sherco sikret seg NM-sølv i Dameklassen! Hun har de siste årene hevdet seg helt i verdenstoppen i Trial, men satser heretter på Enduro!

Kjetil Gundersen på sin Yamaha var overlegen alle konkurrentene, og sikret seg enda et NM-gull i samlingen!

Mathias Martinsen på KTM tok med seg et nytt NM-gull i juniorklassen!

Terje Berge gjør seg til for fotografen, men kjører ellers meget bra på sin Husqvarna og tar NM-gullet i Veteranklassen!

Kvein Burud på Yamaha tok NM-sølv i Juniorklassen.

NM 2018 Elite 1.pl Kjetil Gundersen, 2. pl Anders Becker’n Johansen, 3. pl Ib Vegard Andersen

NM 2018 Damer 1.pl Katrine Rye Holmboe, 2.pl Mette Fidje, 3.pl Irene Askeland.

NM 2018 Junior 1.pl Mathias Martinsen, 2.pl Kevin Burud, 3.pl Håkon Engan Karlsen

NM 2018 Veteran 1. pl Terje Berge, 2.pl Jon Græveg, 3.pl Dag Martin Watvedt

 

Tusen takk til alle Rømskogs beboere som tok imot Enduro-norge med åpne armer, grunneiere som stilte sin mark til disposisjon, alle heltene som jobbet utallige timer dugnad før, under og etter løpet, alle tilskuerne som heiet de slitne utøverne frem, arrangøren og kommunen som gjorde dette mulig!

Takk til Adrian Søderkvist/ Photosniper Norge, for alle de fine bildene!