Både verdensstjernen Petter Solberg og sønnen, Oliver, kommer til Norges råeste bakkeløp som arrangeres i Troms 18. til 21- juli. Seier og ny banerekord er det som står øverst på ønskelisten til de to. Gjeldende banerekord ble satt av deres bror/onkel, Henning Solberg, i fjor.

– Klart det er utrolig stas for oss som arrangerer Norges råeste Bakkeløp å få bilsports-stjerner av internasjonalt format på startstreken, jubler initiativtaker Jan Helge Nilssen. Han legger vekt på at det er første gang at Petter Solberg kjører et billøp i Nord-Norge, så publikum bør gripe denne muligheten til å se verdensstjernen i aksjon. Nilssen håper at besøksrekorden for arrangementet også skal falle i år.

Det ligger med andre ord an til en fartsfest uten sidestykke i Nord-Norge i midten av juli. Petter Solberg, som er dobbelt verdensmester i Rallycross og også verdensmester i rally, trenger vel ingen nærmere presentasjon.

Sytten år gamle Oliver Solberg er vel den mest fremadstormende og unge kappkjøreren furet værbitt noen gang har fostret. Han har fått bilsport-gener både fra faren, Petter Solberg, og fra sin mor Pernilla Walfridson som har en internasjonal karriere både som kartleser og fører i rally bak seg. Så Olivers bestefar er den ikke ukjente Per-Inge Walfridson, bror til Stig Olof Walfridson. Tunge rally- og rallycrossnavn. Ikke rart unge Oliver er tung på gassen!

– Norges råeste bakkeløp skal i 2018 forsterke sin posisjon som et av de viktigste sportsarrangementene i landsdelen. Vi har to blad Solberg til stede, og de vil få konkurransen fra rundt 50 utfordrere fra fjern og nær. Dette er gode kappkjørere som som vil gjøre det de kan for at Petter skal havne et stykke ned på resultatlista! Sånt blir det folkefest av, sier Nilssen og henviser til  www.bakkelop.no for billettkjøp. Publikum fra regionen er viktige for arrangørene, men de tror på  mange langveisfarende publikummere også.

For Norges råeste bakkeløp er mye mer enn femti biler som skynder seg opp en bakke i Målselv fjellandsby. Det er en fire dagers fartsfest som setter sitt preg på de tre kommunene Bardu, Målselv og Lenvik. Det blir blant annet del-arrangementer på Setermoen, Finnsnes og i Bardufoss sentrum, i tillegg til det avsluttende bakkeløpet i Målselv fjellandsby.

– Vi som arrangør samarbeider tett med kommunene og næringslivet her. Sammen tilbyr vi en opplevelsespakke som skal friste hele familier, ikke bare de med bensin i blodet. Så vi håper at riktig mange vil bruke noen dager av ferien sin her, sier Per Christian Håveødegård. Han sitter i sportskomiteen for løpet og skal være speaker under arrangementene.

Og for ordens skyld: Det tok Henning Solberg drøyt 1 minutt og 45 sekunder å ratte seg opp den 3150 meter lange bakken i fjor. Det tilsvarer en snittfart på 108 kilometer i timen! Så den som skal slå banerekorden, må kjøre med flatt jern.

Bildetekst: Petter Solberg er påmeldt Norges Råeste Bakkeløp 21. juli. Og sønnen Oliver blir også med. Det er første gang på mange år at Petter Solberg kjører en nasjonal konkurranse i Norge.