Rene Hofers KTM Junior lage Rene Hofer hadde en krasj mens de konkurrerte om femte runde av ADAC MX Masters på Tensfeld tidligere i sommer. Tenåringen hadde en planlagt til operasjon onsdag 1. august og vil ikke konkurrere igjen i resten av 2018-sesongen.

Seksten-åringen ble sendt fra et nærliggende sykehus i Tyskland til Universitätsklinik Wels, Østerrike hvor han gjennomgikk operasjon og innsetting av to plater for å fikse to brudd i bekkenet. Hofer brøt også fire ribber sist høst. EMX125 European Championship Red Plate-holder ledet den andre MX Youngster Cup-motoen da han traff en stein på start-rampen i et hopp og ble slått ut.

2018 hadde så langt vært en fantastisk sesong for Rene. I løpet av hans andre forsøk på den konkurrerende EMX125-divisjonen har han vunnet fire av de ti løpene på KTM 125 SX, og scoret to overordnede seire og fire podium-finish på de fem runder av sesongen til dags dato.

«Dette er vanskelig å ta, og vi synes synd på Rene; sesongen hadde gått så bra for ham, og alt arbeidet han hadde gjort om vinteren, var virkelig lønnsomt, «sa Team Manager Didi Lacher. «Han hadde tatt noen viktige skritt i sin karriere i 2018 og fortsatte å lære. Jeg har sjelden møtt en mer bestemt og moden ung mann, og jeg vet at han var fullt konsentrert på sine mål for sesongen, og ville nok ha oppnådd målene også. Vi vet motocross er en fantastisk sport, men det kan også være en veldig grusom sport. Jeg er ikke i tvil om at Rene på en eller annen måte kommer sterkere tilbake fra denne skaden og opplevelsen, og vil være klar til å vinne igjen. Vi vil også gjerne legge takk til folk og anlegg på Wels for deres gode samarbeid. »

KTM Junior Team og KTM Group ønsker å utvide deres beste ønsker til Rene for en fullstendig gjenoppretting og håper den østerrikske vil komme tilbake i «oransje» så snart som mulig.