39-åringen fra Lier hoppet over den første runden i årets bilcross.no-løp, men stilte opp i den andre runden som gikk på hennes hjemmebane, på Sigdal motorsenter i juni. Der gikk det fort unna ute på banen og Loe var svært godt fornøyd med kjøringen sin etter de innledende rundene da hun lå helt oppe på en andreplass, slått bare av Anette Ottesen fra NMK Aurskog-Høland. – Jeg er superfornøyd, dette har gått over all forventning, stråler hun, og synes det er kjempemoro å få det til akkurat på denne banen ettersom det er hjemmebanen både for henne og kjæresten. Dessverre gikk det ikke like bra senere i løpet, og Loe endte til slutt på en 15. plass.

Her har Siri Loe lagt bak seg Hege Jensvoll fra NMK Gol og Kristine Rønne fra NMK Gardermoen.

BITT AV BASILLEN

Bilcross-entusiasten, som pendler mellom Sylling i Lier og Sigdal, forteller at hun er spesielt godt fornøyd med å få det til såpass bra tatt i betraktning at hun ikke har kjørt særlig mye tidligere i denne sesongen. Loe har heller ikke holdt på med bilcross veldig lenge. – Jeg har drevet med bilcross bare et par år, derfor er jeg veldig fornøyd med det jeg får til, sier hun.
Årsaken til at 39-åringen valgte å satse på motorsport heter Vegar Flågan, kommer fra NMK Modum og Sigdal, og kjører også Volvo. – Jeg fikk meg en kjæreste i miljøet og da begynte jeg å melde meg på noen klubbløp, forklarer Loe.

DAMELANDSFINALE

I FJOR Dermed ble Loe etter hvert selv også grepet av basillen, syntes det var gøy og fikk lyst til å prøve mer. Hun har vært med i damelandsfinalen tidligere, og hadde egentlig trodd at hun skulle delta også i år. Denne gangen går det ikke. – Jeg kan rett og slett ikke den helga, så jeg blir nødt til å droppe det i år, sier hun. Likevel har Loe tenkt å kjøre noen flere løp og satser på mer kjøring i løpet av sesongen. I alle fall skal bilcrossentusiasten kjøre noen klubbløp, og håper også å kunne stille opp i løpet på Gol litt senere i sommer. Målet til Loe for denne sesongen er å gjøre det best mulig i de løpene hun stiller opp i, både i klubbløpene og i de kvalifiseringsløpene som hun kommer til å være med i. Fra hennes relativt korte karriere innenfor sporten kan vi nevne at Loe ble klubbmester i det aller første løpet hun stilte opp i for tre år siden og i fjor kjørte hun inn til andreplass i Buskerud-mesterskapet. – Det er jeg svært fornøyd med, jeg er jo tross alt en fersking, sier hun.

KJØRER MED HODET

Støtten fra kjæresten Vegar Flågan er viktig. Han bidrar med mekking og hjelper henne å få bilen klar til løpene. – Han tar skruingen og det er jeg veldig glad for, sier Loe. Likevel påpeker hun at det skal mer til for å bli en god bilcross-fører enn å ha en bil som er i orden og fungerer, selv om det selvsagt også er en avgjørende del av det. Loe mener det er vel så viktig å ha hodet med seg når en konkurrerer og ikke minst forsøke å kjøre litt taktisk. – Det er nummer en, det er det aller viktigste, nummer to er å ha en bil som går, fastslår hun. Skal man komme først i mål er det ikke nok å bare gi bånn pinne og la det stå til, men en må også tenke seg om, tenke litt taktisk og se for seg hva som kan komme til å skje ute på banen og ha i tankene hva de foran og bak kan komme til å gjøre. – Hvis du gjør det, så har du faktisk muligheter, dette har jeg vunnet på. Det rent kjøretekniske er ikke avgjørende, det kan jo alle greie, mener Loe.