Lars Solheim var överlägset bäst i Formula Basic med åtta segrar under säsongen.

Formula Basic er en klasse som har fått hatt et løft i år, og med 17 biler til start ble det kvalitativt gode konkurranser under til NM-finalen på Vålerbanen.
Sesongen har vært dominert av Lars Solheim og Edward Sander Woldseth, og den siste NM-helgen ble ikke noe unntak. Woldseth startet fra pole position, men det var Solheim som tok seg av seieren i det første heatet foran Woldseth og Espen Tomten Østli.
Resultatet i første løp ga startordren til det andre løp der det ble avgjort hvem som skulle vinne NM. Formula Basic har hatt denne modellen i alle år, slik at det er bare siste løpet som bestemmer hvem som blir norgesmester.

 

Vant alt

Det siste racet gikk i samme mønster som resten av sesongen, noe som medførte at Lars Solheim vant både norgescupen og NM. Solheim har hatt en fantastisk sesong med åtte seire og to andreplasser.
Woldseth tok to seire og ble nummer to i begge mesterskap. Årets nykomling var Daniel Kroken som avsluttet på tredje i norgescupen.

 

Havdal vant begge finaler

Historisk racing blir stadig mer populært. I Norge er klassene delt inn i tre klasser som konkurrerer i hvert sitt NM, men de kjører i to ulike heat. I første heat til de litt nyere og raskere bilene vant Hans Peter Havdal begge finaler foran Rune Rødset. Robert Skaugerud og Tor Magne Tjemsland ble henvist til å tredje- og fjerdeplass.

Formula Basic NM fr v: Edward Sander Woldseth, Lars Solheim och Espen Tomten Östli.

Tjemsland fra NMK Sandnes & Jæren vant NM-gullet foran Rødset og Mads Gjerdrum. I det andre heatet vant Atle Ramberg første race foran Fred Arve Monsen og Frode Alhaug. I andre omgang vant Monsen sin første seier i historisk racing foran Ramberg og Alhaug. Alhaug vant NM gullet i den eldste klassen foran Gudmund Gulbrandsen og Jon Asakskogen. Atle Ramberg vant den midterste klassen foran Jan Akre og Odd-Andreas Ingebrigtsen.