Steve Røkland imponerte i sekundstrid om pallplassering i Latvia

Denne helgen kjørt Steve den tredje runden i årets EM serie, Kongsvinger gutten har med seg Marius Fuglerud som co-driver i denne serien.

-Den første etappen gikk helt greit , på den andre satte vi bestetid og  dermed var vi oppe i ledelse. Bare noen svinger før mål på denne ligger det en stor sten midt i sporet som vi treffer med stor kraft slik at den nedre bærekula blir slått ut av posisjon, dette måtte vi kjøre etappe tre med, det var absolutt ikke behagelig å kjøre med men tidstapet ble allikevel ikke mer enn 15 sekunder, heldigvis hadde vi en slik med som reserve i bilen slik at servicemannskapet kunne bytte denne på remote servicen etter denne etappen sier Steve.

Videre utover i løpet skulle det bli en knallhard fight om pallsplasseringene, Steve og Marius kjørte jevnt og trutt gjennom hele resten av løpet og satte flere bestetider,  på det minste skilte det bare 3,4 sekunder opp til andreplassen og marginen ble til slutt etter ca 20 mil med full fart  bare 5 sekunder.

Nivået i denne klassen er hardere enn på mange år, mange team satser hardt på denne serien og Steve er på en måte eneste privatfører  da han er den enste i toppsjiktet som drifter og organiserer sitt eget team, dette blir godt lagt merke til av de andre også.

-Ja det hadde vært behagelig å kunne kommet til løpene med hjelmen i hånda og kjørt tester i forkant, dessverre så koster dette mer enn hva vi har muligheten til å betale, jeg er superfornøyd med en tredjeplass

løpet i Liepaja i Latvia er et av seriens raskeste løp og Steve har kjørt dette løpet to ganger tidligere, begge gangene tidligere har det vært vinterløp så slik sett blir det som om dette var første gang han kjører det .

Vinner ble Ken Torn, andreplassen gikk til Sindre Furuset