Slutt for Sander Agard-Michelsen i MX85 i det åpne Nederlanske mesterskapet i motocross!

I dag skulle Sander ha kjørt 5.runden i Nederland i MX85, men det ble det satt en stopper for!
Tirsdag formiddag kom beskjeden om at Sander var for gammel til å kjøre i denne klassen. Det fant KNMV, det Nederlandske motorsportforbundet, ut på tirsdag! Dette føltes utrolig leit for Sander som lå an til en kjempe plassering! KNMV har for hvert løp godkjent Sander sin start og derfor hele tiden visst når han er født!! De beklaget alt de kunne at de ikke oppdaget feilen før det første løpet. Sander er selvfølgelig lei seg for at en pallplass i det Åpne Nederlandske røyk pga. dette.

Sander dro allikevel nedover og stilte til start på en TM125 i klassen 13-17 år. Forberedelsene til dette løpet ble på ingen måte maksimale, men han ville gjerne kjøre. Trening og kvalen ble litt hektisk da sykkelen ikke gikk skikkelig og han måtte skifte sykkel underveis og kvalet inn som nr. 22. Sander har kjørt noen timer på MX125, men det er i MX85 han skulle satse i år.

Rhenen mai 14 1

Sander er ikke av de høyeste gutta på crossbanen og når det ikke er lov med klosser når han står på startgrinda sliter han litt med balansen. Han sto derfor med det ene benet i bakken og det andre slengt over setet og kaster seg på når grinda faller.

Han fikk en bra start i 1. heat og lå en sykkellengde foran(!) på startsletta. Han ble så overrasket at han «glemte» å svinge til høyre (se bildet) og havnet da midt i feltet. Han måtte nedpå en gang og havnet langt bak men kom til mål som nr.21.
I 2.heatet ble ikke starten så bra og han havnet midt i feltet igjen og der lå han og vekslet mellom 20 og 22. Han kom til mål som 22 og fikk 23.plass sammenlagt i sitt første løp i MX125. Han følte vel litt at han ble «kastet til ulvene» denne gangen. Men er klart fornøyd over at løpet i MX125 gikk såpass greit. Han stiller til start i NC på Lier nå til helgen før han drar nedover til siste runden i Nederland i pinsen!

Pressemelding
teamsanderracing