Den tredoble Europamesteren i rallycross fra årene 2009 til 2011, Sverre Isachsen, skal møte gamle konkurrenter når han deltar i den neste VM-runden i Canada. Spørsmålet er om dette blir årets mest spennende comeback i internasjonal motorsport.

Etter at Sverre Isachsen dominerte europeisk rallycross fra 2009 til 2011 har han deltatt i det USA-baserte Global Rallycross Championship. Men nå skal han igjen møte gamle konkurrenter i mesterskapet som har fått VM-status siden han kjørte det sist.

– Jeg gleder meg enormt til dette, og det blir morsomt å møte noen av teamene jeg kjørte mot i Europa for tre år siden. Selv om jeg primært satser på Global Rallycross i USA, så blir det selvsagt moro å delta i min første VM-runde også.

Etter å ha vunnet tre strake EM-titler som privatfører fikk Isachsen tilbud om proffkontrakt i USA, og har de siste tre årene jobbet sammen med Subaru for å utvikle deres biler i rallycross. Bilen har nå blitt konkurransedyktig i USA, noe 43-åringen beviste med andreplassen under lørdagens løp i Charlotte. I Canada om to uker venter norske konkurrenter som Petter og Henning Solberg, samt Andreas Bakkerud.

– Vi har jobbet hardt for å utvikle vår Subaru fra scratch til en konkurransedyktig rallycrossbil. Det skal bli spennende å se hva jeg kan få til i en VM-runde, og jeg håper på et godt resultat, sier føreren fra KNA Eiker og Subaru Rally Team USA.

Den canadiske VM-runden går i byen Trois Rivieres, hvor det vært år arrangeres et tradisjonsrikt billøp. Trois Rivieres er bare noen timers kjøring fra hovedkvarteret til Subaru Rally Team USA og Vermont Sportscar i Burlington, Vermont.

– VM-runden i Canada går nesten i vår bakgård, og derfor så vi det som en glimrende mulighet for å få enda mer erfaring og å konkurrere mot talentfulle førere og team fra VM. Selv om bilen til Sverre er bygget for GRC og ikke VM, så er bilen hovedsakelig bygget rundt VM-reglementet så derfor er det ikke mange endringer vi trenger å gjøre for å kunne stille til start, forteller teamsjef Lance Smith.

Åets sjuende VM-runde går den 8. og 9. august, og foruten de norske førerne vil også stjerner som Jacques Villeneuve, Patrick Carpentier og Tanner Foust stille til start. Løpet kan du se direkte på Viasat Motor i Norge.

Pressemelding fra Isachsen Motorsport
Foto: Lars Gange subaru.com/rally