VM-runden i rallycross i Frankrike finner sted først neste måned. Uansett får vi allerede neste uke god trening i å si «Bonjour» (god dag på fransk). Alle snakker fransk der neste ukes VM-runde finner sted!

Alle som kjenner meg vet at jeg ikke er spesielt god på å sitte stille og vente på at jeg skal spenne setebeltene og sette på hjelmen. 611 timer er det mellom finalen i Belgia og starten på første treningsrunde i Trois-Rivieres. Vi passerte nettopp 463, kun 148 gjenstår…
Nedtellingen tar sin tid.

Noen av de timene er gått med til en liten familieferie, men den er over for denne gang. Vi har reist rundt i Sverige og fulgt sønnen vår, Oliver, i crosskart-SM, der det ble en seier og en tredjeplass. Mellom de to løpene fikk vi noen verdifulle dager med kvalitetstid sammen med blant annet vannlek og avslapping.

Men akkurat nå klarer jeg nesten ikke å vente med å sette meg bak rattet igjen. Jeg elsker å kjøre bil og konkurrere. Og det finnes lite i denne verden som gir meg mer enn å trykke gassfoten til bunns og slippe løs 600 ville hestekrefter. For annen gang på rad skal jeg til et land jeg ikke har kjørt VM i før. World RX i Canada blir en for minnebøkene – garantert!

Vi er over Atlanteren. Canada er digert! Landet består av cirka 10 millioner kvadratkilometer og er med det nest størst i verden. Vi skal cirka halvveis mellom Quebec og Montreal – midt i ishockeyland, på østsiden av landet.

Ikke bare må vi slite oss ut av jet-lag for første gang i rallycross-VM; vi skal også begi oss ut i et helt nytt format av et RX-løp. Alt av treninger, omganger, semi- og finaler skal gjøres unna på én dag – og det på en fredag.

Gatebanen i Trois-Rivieres er spesiell, og det er fantastisk for FIA World RX Championship å lande et løp her. Rallycross blir bare en del av et gigantisk billøpsarrangement neste uke. For en enkel nordmann med bensin i blodet blir det en helt spesiell tur.

Banen blir svært interessant og med terreng man kjenner best igjen fra gateløp. Likt som i Belgia sist, skal vi over startlangsiden og gjennom flere svinger før vi får sjansen til å kjøre alternativsporet. Det kan bety mye dramatikk i starten av løpet med fem-seks biler som alle må kjempe lenge om posisjonene.

Det fins tre hopp på hver runde. Viktigst blir det å kjøre rent og smart. Denne banen gir ikke rom for feil og flyt.

Men jeg er klar for det som møter oss. Startlisten ser også svært interessant ut med flere gjesteførere ved siden av den faste gjengen, som det skal bli artig å måles mot. Jeg leder VM med tre poeng, og igjen er målet å ta med flest mulig poeng gjennom smart og sikker kjøring. Hittil har seks VM-runder gitt seks forskjellige vinnere.

Så er det bare å håpe at kommende fredag byr på sesongens annen storfest!

Hilsen Petter Solberg

Ps. Dette innlegget ble skrevet at Petter 1. august.