Bergenseren og teamkameraten Reinis Nitiss stiller til start i et løp i latvierens hjemby.

– Dette er noe Reinis har stelt i stand, sier Bakkerud til motorsport.no. Han befinner seg akkurat nå i Latvia, og skal kjøre et lokalt rallycross-løp kun bestående av gamle Ladaer. Til tross for at Bakkerud til vanlig befinner seg blant verdenseliten i rallycross, er ikke ambisjonene foran søndagens løp spesielt høye.

– Det er 33 biler til start, og blant disse er det flere av de største navnene innen latvisk motorsport. Jeg har kjørt veldig lite med bakhjulsdrevne biler i det hele tatt, så jeg har egentlig bare planer om å ha det gøy, forteller 22-åringen.

Bakkerud har lite erfaring med bakhjulsdrift generelt, og absolutt ingen erfaring med Lada. – Faren min driver bilverksted, og der var ikke Lada akkurat noe som ble skrytt opp i skyene, ler han.

Formålet med turen til Latvia er ifølge Bakkerud å bygge opp kameratskapet i teamet. De to førerne har en intern konkurranse gående hvor det selvfølgelig er om å gjøre å være raskest i det meste. Når vi snakker med Bakkerud, er de akkurat ferdige med å kjøre noen runder på gokart-banen.

– Reinis bestetid var to hundredeler bedre enn min, men jeg slo ham på gjennomsnittlige rundetider. Nå er det 4-4 i det interne mesterskapet, så får vi se hvordan det står til etter søndagen.

Og hva blir resultatet av denne konkurransen? Det er visstnok ikke helt avgjort, men det som er helt sikkert, er at taperen sannsynligvis vil få litt ekstra oppmerksomhet etter den siste VM-runden i Argentina i november.