Neste års rallycross-VM vil ikke kjøres i Finland.

Det er rallycrossrx.com som melder at runden i Finland droppes på grunn av en full kalender.

Neste år vil blant annet Barcelona bli inkludert i kalenderen, og dermed ser IMG Motorsport seg nødt til å bryte kontrakten med den finske promotøren. Ifølge det offisielle nettstedet er det ingen problemer som har ført til dette bruddet. Martin Anayi som er sjef for rallycross-VM hos IMG, forteller at de har hatt et godt samarbeid med den finske promotøren hele veien.

– Det har vært en glede å jobbe med AKK Sports, og ser på dem som én av våre beste samarbeidspartnere. Jeg håper vi kan jobbe sammen igjen i fremtiden, og vi vil bruke AKK Sports som konsulenter når vi skal utvikle serien i fremtiden, sier han.

At løpet utelates fra kalenderen neste år betyr imidlertid ikke at det er slutt for VM-rallycross i de tusen sjøers land. IMG jobber allerede nå med å finne et nytt sted å kjøre løp i Finland, men da fra 2016-sesongen. Det betyr imidlertid at Kouvola er ute av bildet i overskuelig fremtid.

Det faktum at man ser på en ny arena for løp i Finland, hvordan løpet i Canada ble organisert og hvordan løpet i Barcelona sannsynligvis blir er alle ting som tyder på en litt mer utradisjonell tilnærming til rallycrossen. IMG vil naturlig nok gjøre sporten mer kommersiell, og det kan virke som de velger å gjøre dette ved hjelp av den amerikanske modellen som blant annet blir brukt i GRC.

Det betyr isåfall flere provisoriske baner i nærheten av der folk er, og mindre bruk av de tradisjonsrike rallycrossbanene i Europa. Hva dette vil si for steder som Hell og Lydden Hill vil fremtiden vise.