Carl Berthelsen jublet og takket alle som har hjulpet ham etter NM-gullet i høst.

Et mer etterlengtet og velfortjent NM-gull enn det Suzuki-fører Carl Berthelsen sikret seg under NM-finalene i Superbike skal man lete lenge etter. Borg MC-føreren har siden 2006 jaktet den gjeve norgesmestertittelen. –  Dette smakte så utrolig godt. En uvirkelig følelse det nesten ikke går an å beskrive. Rett og slett et eventyr, sa den nybakte Norgesmesteren etter NM-finalene på Rudskogen.

RØRT OG STOLT

Det var en tydelig rørt og meget stolt Berthelsen som sto øverst på pallen under Rudskogen Motorfestival da nasjonalsangen ble spilt til ære for ham. Med store deler av familie og venner tilstede sikret 42-åringen seg sitt aller første NM-gull. – Vi har jobbet hardt og lenge for dette gullet. Jeg er utrolig takknemlig og stolt av teamet som har hjulpet meg i mange år. Dette er virkelig et laggull, og ikke noe enmannsshow, smiler Berthelsen, og legger  til:

– Helt siden 2006 har vi luktet på NMtittelen, men vi har hatt stang ut mange ganger. Kongepokalen røk i 2007. I 2008 rotet vi bort gullet på dårlig dekkvalg. Vi har slitt med skadeavbrekk, og de siste sesongene har vi også vært nær, men ikke hatt marginene med oss. Derfor smakte det så utrolig godt når vi denne gangen kunne ta steget helt opp, forteller han. Carl Berthelsen vant årets NM med 30 poeng foran Norvald Haaland og Helge Spjeldnes.

– SMÅ MARGINER

Carl Berthelsen har hatt en fantastisk NMsesong, og grunnlaget ble lagt tidlig med dobbeltseier både på Rudskogen i juni og på Arctic Raceway i Mo i Rana. – Vi har hatt en svært god sesong, men det er små marginer. Det er mye som skal klaffe gjennom en lang sesong som det har vært i år med hele tolv tellende løp. Det ligger mye jobb bak denne gullmedaljen fra alle som har hjulpet meg, sier han.