Bak prosjektet står Jussi Pinomäki, tidligere EM-vinner i rallycross. RX-akademiet er etablert for å gi unge førerne en hjelpende hånd på veien mot å bli fremtidens verdensmester gjennom å få konkurrere i et profesjonelt miljø. RX-akademiet foregår i 2017 i samband med Finlands rallycrossmesterskap, totalt fem løp.

DYKTIGE MENTORER

VM-førerne Andreas Bakkerud, Reinis Nitiss og Toomas Heikkinen skal fungere som mentorer for de unge håpefulle i sesongen 2017. RX-akademiet er en internasjonal serie som er rettet mot skandinaviske, baltiske og russisk førere som har fylt 14 år. Prosjektet har ingen øvre aldersgrense, men kun deltagere fra 24 år og nedover kan vinne den attraktive premien som er å konkurrere blant de store i rallycrossirkuset.

EM-PREMIE

2017-vinneren får nemlig i premie en fullfinansiert EM-konkurransepakke i Super 1600, eller alternativt en vesentlig økonomisk støtte til å kjøre RX2-klassens konkurranser. I løpet av 2017-sesongen kjører deltagerne Renault Clio Cup RX-biler. I akademiet får også førerne mental-, fysisk-, PR- og kjøretrening. Hele konkurransesesongen 2017 i RX-akademiet koster 43 700 euro pluss moms. Sesongstarten er 27. mai i Hyvinkää.