For tredje år på rad ble Andreas Mikkelsen nummer tre sammenlagt i VM. Foto: Volkswagen Motorsport

En glad 27-åringen legger ikke skjul på at det var mye følelser i bildet. – Jeg har opplevd mye sammen med Volkswagen Motorsport, og det er trist å konstatere at dette var det siste løpet sammen med denne fantastiske gjengen. Det er trist å tenke på at dette var det siste løpet for Volkswagen Motorsport. Jeg kommer til å savne dette teamet, men det er godt å tenke på at vi avsluttet på denne måten, sier Mikkelsen.

Å avslutte Volkswagens motorsportseventyr med seier, var en perfekt avslutning for Mikkelsen og kartleser Anders Jæger. Nærmest fra start til mål ledet de årets siste VM-runde, og nordmannen sikret seg sin tredje seier i VM-sammenheng.

KJØRTE MED BREMSENE PÅ

Likevel var nervene en liten periode i helspenn i duellen mot Sebastien Ogier. På SS16 ble det dramatikk, og Mikkelsen tapte nesten 10 sekunder til verdensmester Ogier, og slapp franskmannen helt opp i ryggen på seg.

– Jeg kuttet en sving, og da hørte jeg et smell. Jeg tror en stein må ha truffet under bilen, for clutchpedalen ble bøyd over bremsen. Jeg måtte kjøre resten av etappen med bremsene på. Vi brukte en jekkestropp for å bøye pedalen tilbake på plass før neste etappe. Det var årsaken til tidstapet, forklarer Mikkelsen, som ikke lot seg stresse av at ledelsen plutselig ble skrumpet til fattige to sekunder. Til slutt var avstanden 14 sekunder i nordmannens fordel.

IKKE SKUFFET

Nordmannen har levert en imponerende sesong. To ganger har han gått helt til topps. I tillegg til Rally Australia vant han også Rally Polen i juli. Totalt har han vært seks ganger på pallen. Selv om Andreas Mikkelsen øynet et lite håp om å klare sølv i mesterskapet, kan han ikke været skuffet over sesongavslutningen.

–  Det har vært en perfekt avslutning på sesongen. Jeg hadde ingenting å tape og gjorde det jeg kunne for å vinne løpet, og lyktes med det. Jeg tar med meg at jeg kjørte fra de siste fire års verdensmester. Dessverre klarte jeg ikke å ta VM-sølv, men jeg kan likevel ikke være skuffet. Jeg ønsket å gi VW Motorsport en seier i det siste løpet, og det føles godt å ha lyktes med det, sier Mikkelsen. Hvor Mikkelsen kjører neste sesong, var ikke klart da Racing gikk i trykken. Det meste tyder på at han fortsetter med rally.

ØSTBERG PÅ 6. PLASS

Mads Østberg og kartleser Ola Fløene i sin Ford gjorde også et godt Rally i Australia. Duoen ble til slutt nummer seks, 1,41 minutter bak Mikkelsen. – For meg har det vært et godt rally, og er egentlig ganske så fornøyd med kjøringen. Vi greide å sette noen konkurransedyktige tider, men dessverre var det noen få hendelser som bidro til at vi tapte for mye tid til de beste. Bortsett fra det, gjennomførte vi noen virkelig gode etapper, sier Østberg, som endte på 7. plass i VM-sammendraget.