Andreas Mikkelsen innfridde de store forventingene foran Rally Monte Carlo.

– Det ble et vanskelig løp, kanskje det vanskeligste jeg noen gang har kjørt i Monte Carlo. Forholdene var svært krevende, og derfor er det ekstra godt å fullføre med seier. Jeg følte imidlertid at vi hadde kontroll fra start til mål. Vi økte ledelsen fra dag til dag, og avsluttet med ganske god avstand til nummer to, sier Andreas Mikkelsen, som var nesten tre og et halvt minutt foran tsjekkeren Jan Kopecky på andreplass.

 

KJØRTE FORSIKTIG

Selv om Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger var overlegne fra første meter, fortel ler 27-åringen at han har tatt det meget forsiktig.

– Vi kjørte «midt i veien» og har ikke hatt en eneste hendelse i løpet av løpet, understreker Mikkelsen.

 

TAKKNEMLIG

Han ønsker å rette en takk til sitt safety crew.

– Bernt Kollevold og Veronica Engan har gjort en kjempejobb. Uten et bra safety crew, er du sjanseløs i Rally Monte Carlo. I det hele tatt er seieren en teamseier. Jeg har hatt en bil som har fungert veldig bra gjennom hele løpet, selv om den har vært ny for meg. Samtidig vil jeg også rette en takk til Skoda som ga meg denne muligheten, så får vi se hva som skjer videre i sesongen, sier Mikkelsen, som innfridde de store forventningene som var stilt til at han skulle vinne WRC2-klassen.

Totalt i løpet ble det sjuendeplass på den norske duoen. De fire siste års verdensmester, Sebastien Ogier, åpnet 2017- sesongen med seier. På plassene bak fulgte Jari-Matti Latvala og Ott Tanak.