– Dennis Olsen (21) var i flere år Norges fremste gokartfører og erkerivalen til dagens F1-fører Max Verstappen.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold sikret lørdag sammenlagt seieren i den tyske Porsche-cup’en. I søndagens løp kjempet KNA Varna-føreren om seieren i hele løpet, men Thomas Preining i tet gjorde ingen feil og vant til slutt 0,2 sekunder foran Olsen. Som så mange ganger tidligere denne sesongen var det imidlertid ingen tvil om at det var Dennis Olsen som var den raskeste av sjåførene.

-Jeg kom meg forbi Christian Engelhart tidlig, og prøvde å komme forbi Preining mange ganger Jeg var nære, men det ble en andreplass til slutt. Jeg er fornøyd med det, og jeg har klart mitt store mål denne sesongen som var å vinne Porsche Carrera Cup Deutschland, sier Dennis Olsen.

 

Dennis Olsen er en offisiell Porsche juniorfører, og er også en del av Norges Bilsportforbunds elitesatsing Team Norway. Da sammenlagtseieren var sikret lørdag strømmet gratulasjonene på. Hundrevis av meldinger ble sendt på telefon, mail og på sosiale medier.

Her er et lite utvalg: «Norges største bilsportprestasjon siden da Petter Solberg ble verdensmester i rally i 2003», «Helt utrolig innsats av familien Olsen som har fått til dette», «Dette er en av de største prestasjoner av en norsk bilsportsutøver noensinne», «Om man ser på den internasjonale bredden i racing vs. rally på elitenivå så er dette en langt større sportslig prestasjon enn å vinne noen VM-runder i rally», «For en reise, og for en jobb dere har gjort!!! Tom for ord….», «Kongen», «Dette er norsk bilsportshistorie! De færreste i Norge skjønner hvor stort dette er! Bravo!!», «Han skriver seg inn i historiebøkene, og setter Norge på kartet!»

Sesongen er imidlertid ikke over for Dennis Olsen. Om to uker er det klart for de to siste løpene i Porsche Mobil 1 Supercup, hvor Olsen ligger på andreplass, kun tre poeng bak ledende Michael Ammermüller. I det tyske mesterskapet har Olsen vært bedre enn Ammermüller i år, og Team Norway-føreren har ambisjoner om slå Ammermüller i Mexico, og ta tittelen i Porsche Supercup også.

-Jeg går for seier i Mexico. Der er det jeg som jager, og således har jeg mindre press på meg enn hva jeg hadde denne helgen.

Uansett hva som skjer i Mexico har Dennis Olsen stått for en av de sterkeste sesongene av en Porsche-juniorfører noensinne. Nesten samtlige av Porsches juniorførere har endt opp som lønnede profesjonelle i internasjonal racing – noe en nordmann aldri har klart tidligere.

 

Fakta:

– Dennis Olsen (21) var i flere år Norges fremste gokartfører og erkerivalen til dagens F1-fører Max Verstappen.

– Etter noen år i formelbil, hvor andreplassen i Formel Renault 2,0 Eurocup var høydepunktet, ble han høsten 2015 plukket ut som en av fire offisielle juniorførere for Porsche.

– Dennis kjørte i 2016 det tyske mesterskapet Porsche Carrera Cup Deutschland, og ble nummer tre sammenlagt.

– I 2017 skal han kjøre både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Deutschland.

– Dennis er medlem av Norges Bilsportforbunds elitesatsing Team Norway og kjører for KNA Varna.

www.dennisolsen.no

www.facebook.com/dennisolsenfanpage

www.twitter.com/olsen_dennis

www.instagram.com/dennis_olsen