– I fjor var vi rundt 300, og på forhånd hadde vi solgt 380 billetter gjennom Bakkerud-teamet. I tillegg er det kommet flere i tillegg, og vi er helt sikkert over 400 på Lånkebanen, sier Sissel Olsen. Hun er leder for NMK Bergen og en ivrig supporter av Andreas Bakkerud, og følger yndlingen på mange løp. På Lånkebanen hadde supporterskaren fått avsatt et eget område, og oppe på markedsplassen rådet Bakkerud Blue over et eget telt som serverte drikke til tørste bergensere. Inne i teltet satt Rune Rudberg og klimpret på gitaren og sang blant annet sin egenkomponerte VM-sang.
– Rune trives sammen med oss, og vi liker å synge med, sier Olsen.

VIL ALLTID HJELPE ANDREAS

Andreas Bakkerud er en åpen og inkluderende person, og det betyr nok mye for ham at så mange bruker masse penger og ikke minst tid til å reise rundt for å heie han frem. – Fans forventer noe av helten sin. En supporter er en som støtter helten, og vi står alltid på pletten for å hjelpe Andreas. Grunnen er at Andreas er den han er, og han og vi trives svært godt sammen, sier Olsen, som sammen med de andre fikk oppleve en ny pallplass på Lånkebanen. Bakkerud er like stor fan av Bakkerud Blue som de er av han. – De betyr alt for meg. Det er de som gjør at jeg kan satse på rallycross, sier han.

Sissel Olsen (foran) og fire hundre andre supportere storkoste seg under VM i rallycross i Stjørdal. FOTOS: FRANK SKAUFEL