I år blir det 18. gang NMK arrangerer sommercup for MX-utøvere. I år starter det hele den 8. juli på Gardermoen, hvor NMK Gardermoen er arrangør. Der blir det to dagers kjøring, før det blir en fri- og kjøredag til NMK Aurskog/Høland hvor to nye treningsdager står på programmet. Det hele avsluttes i hos NMK Grenland/Flittig 14. og 15. juli.

– Påmeldingen har hittil ikke tatt av, men det er slik det pleier å være. Ofte tar deltagerne kontakt uken før eller i det det hele starter opp, smiler Heike Erdmann, som sitter i grenkomiteen for tohjulinger i NMK. I fjor deltok nærmere 200 MX-utøvere fra de minste til godt voksne, og Erdmann
regner med at det kommer like mange i år. Rekorden er på hele 270.

– Tidligere var vi alene om å tilby treningsopplegg i uke 28. Vi merker konkurransen fra andre aktører bedre nå, men likevel er sommercupen svært viktig for mange. Jeg tror vi havner på like mange deltagere i år som i fjor, sier hun. Det er ikke bare fra Østlandet deltagerne setter kursen til sommercupen. – Stort sett hele landet er representert kanskje med unntak av den aller nordligste delen av landet, sier Erdmann.

TRENING OG SOSIALT SAMVÆR

Sommercupen i MX tilbyr ikke konkurranser, og det er trolig en av faktorene for at sommeruken er blitt så populær. – Sommercupen er en rekrutteringsarena, og det er fin måte å komme inn i miljøet på. Hos oss er det lite høytidelig, og vi legger stor vekt på det sosiale. Jeg tror det er derfor mange familier kommer tilbake år etter år, sier hun. Mye tid til trening blir det også. – I seks dager får utøverne anledning til å trene timevis hver eneste dag. Mengdetreningen gjør at utøverne ser progresjonen og utviklingen fra første til siste dag godt, sier Erdmann.

Starttrening er en viktig del av sommercupen i motocross.