NRKs Steinar Jensrud mener Muruvik havn var perfekt for opptakene av Sjette Gir. Foto: Frank Skaufel

Hele tre løpsdager var satt av for å kåre en vinner, som skal få æren av å representere landsdelen i en finale hvor alle de beste fra landets ulike regioner skal kjempe om seieren i TV-programmet Sjette gir.
Fire trøndere var tatt ut for å kjempe om finaleplassen; Ørjan Aalberg, Sebastian Aaarvik, Ole Moen, Andreas Sorken.

 

Havnekjøring

Da vi besøkte TV-innspillingen befant de fire førerne seg på Muruvik Havn i Malvik, like utenfor Trondheim.
– Første innspillingsdag foregikk i Orkanger, hvor de ble utfordret i Street Legal. Her i Muruvik skal de teste seg på ferdighetskjøring mens det i Verdal skal være hastighetskjøring, forteller Steinar Nilsen.
Som leder av bane- og sikkerhetskomiteen i Norges Bilsportforbund var han utnevnt som sikkerhetsansvarlig under innspillingsdagene i Muruvik og Verdal.
Han synes det er stas at NRK satser så mye på motorsports-TV.
– De fire deltagerne her kjemper om en plass i en landsomfattende finale som skal sendes om et drøyt år. Trolig havner finalen på Rudskogen, forteller han.

Førerne konkurrerte i ferdighetskjøring på Muruvik Havn. Her er det Andreas Sorken som forsøker seg. Foto: Frank Skaufel

 

Fin location

Det var under innspillingen av TV-programmet «Ikke gjør dette hjemme» nylig ideen kom om at TV-produksjonen for Sjette Gir kunne foregå på Muruvik havn.
– Det var dette industrielle vi var ute etter, og Muruvik havn er en fin location. At de kan kappkjøre i dette miljøet, gjør det mer spennende, sier Steinar Jensrud, NRKs produsent for Sjette gir.