De unge og håpefulle deltok i Camp Cadetti, og hadde flott uke under NMKs sommercup. ALLE FOTO: LINN ØSTENENGEN

– I år oppnådde vi totalt 218 påmeldte for hele uken. Det er rekord. Her deltok førere fra femårsalderen til rundt 30 år, sier Glenn Fossen, leder for NMKs gokartkomité. NMKs Sommercup kjøres i klassene Cadetti, Mini, Yamaha, 125 junior og 125 cup, hvor det etter fire løp ble kåret sammenlagtvinnere. I tillegg ble det arrangert kartingskole for de aller minste i Camp Cadetti. Her lærer de yngste om flaggbruk, kjøreteknikk og fair kjøring. – Det er mye fokus på lek og moro for de minste. Alvoret kommer tidsnok, sier Fossen.

FIRE LØP PÅ TO BANER

Den 22. utgaven av NMKs sommercup ble arrangert i samarbeid mellom NAF gokart Vestfold og NMK Tønsberg som åpnet med de to første løpene på Andebu. Deretter ble de to siste løpene arrangert av NMK Modum & Sigdal på Sigdal Motorsenter. – Tidligere arrangerte vi fire løp på fire forskjellige baner. De siste årene har det blitt to løp på to forskjellige baner. NMKs sommercup i gokart var i år jubileumsløpene til NMK i forbindelse med 100­årsmarkeringen. I den forbindelse gjennomførte vi en offisiell åpning med fellesbilde av alle deltagerne, sier Fossen.

De tok første løpene ble arrangert i Andebu, og da hele gokartfamilien skulle videre til Sigdal ble det en oppstandelse. – Rundt 150 campingvogner og bobiler flyttet på seg samtidig. Det var litt av et sirkus, smiler Fossen.

SOSIAL HAPPENING

Sommercupen i gokart er ikke bare en uke med kappkjøring, men like viktig er den sosiale biten der barn leker og har det gøy, likeså alle timene rundt grillene og med mekking i teltene. – Dette er en uke hvor foresatte også knytter nye bekjentskaper og koser seg. På fridagene var det lagt til rette for aktiviteter for familiene. Blant annet arrangerte vi en tur til Bjørneparken i Flå. Etter premieutdelingen på ett av løpene, arrangerte vi barne diskotek, sier han. Under uken ble det også gjennomført en tegnekonkurranse, hvor målet var å designe sin egen kjøredress. – Vinneren ble Elina Rolfsen fra NMK Modum og Sigdal. Hun vant en egendesignet kjøredress fra NMK­sponsoren Freem Norge, sier Fossen.