Seks dager etter operasjon av et brukket kragebein, gjorde Petter Solberg alle odds til skamme og forsvarte sin sølvmedaljeplass i rallycross-VM med å kjøre inn til en fjerdeplass på den legendariske Estering-banen.
Normalt tar det minst seks uker på å lege et brukket kragebein. Flere leger anså det som umulig for Volkswagen-føreren å kjøre VM-løpet bare en snau uke etter operasjonen i Göteborg.
– Doktor Klas-Göran Gravander var optimist fra begynnelsen og mente at vi kunne klare det. Det var min egen beslutning å prøve, men jeg ville aldri ha klart dette uten legen. Etter ulykken i Riga var jeg sikker på at sesongen var over for min del, sier Solberg.

Petter Solberg fryktet sesongen var over etter at han ble påkjørt i Riga. I stedet kjempet han seg heroisk tilbake og leder kampen om VM-selvet med ett poeng. Foto: Tony Welam, McKlein

 

Vant semifinalen

Etter fire imponerende innledende omganger, der han vant de siste to, var nordmannen klar for pole position i semifinalen. Også den vant Solberg i overlegen stil. I finalen var han først ut fra start, men mistet ledelsen i første sving, og han måtte kjempe hardt for fjerdeplassen til slutt.
– Å komme tilbake på denne måten er helt utrolig. Å komme hit og prestere bare noen dager etter operasjonen er en stor, stor seier for meg selv, familien min og teamet mitt. Jeg er utrolig stolt over prestasjonen, sier Solberg.

 

Knapp sølvledelse

I VM-sammendraget krympet forspranget til løpsvinner Mattias Ekström til ett poeng. Foran den siste VM-runden i Sør-Afrika 10.-12. november er medaljen allerede så å si sikret for Solberg, som ligger 30 poeng foran Sebastien Loeb på fjerdeplass.
Teamkamerat Johan Kristoffersson har for lenge siden avgjort kampen om VM-tittelen, og også i teammesterskapet har duoen Solberg/Kristoffersson vært helt overlegne.
– Det var ikke min helg denne gangen. Denne helgen synes jeg tilhører Petter. Det han har gjennomgått er heroisk. Jeg har fulgt mye av det som er skjedd bak kulissene og sett hvor hardt han har jobbet for å få til dette. Det er rett og slett utrolig, sier Kristoffersson.