Photo: Raffaello Bastiani

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har i helgen blitt historisk! Han er første Nordmann som har vunnet en VM runde i offshore klassen X-Cat, verdens største Offshore serie. Og som om ikke det var nok, så tok han i dag sin andre seieren på to dager. Sammen med teamet sitt «Team Australia Powerboat Racing” leder han serien sammenlagt. Årets VM kjøres over 8 race og er nå halvkjørt.

I helgen har det vært kjørt to runder i den kinesiske byen Weihai. Pål og hans Australske makker Brett Luhrmann startet helgen med å vinne Pole Position, noe som gjorde at de fikk beste startspor i lørdagens race. Gutta ledet det 14 runder lange racet fra start til mål. Smarte sporvalg i banen for å få mest mulig rent vann gjorde at de økte ledelsen for hver runde. Helgens første seier var et faktum! Søndagens race startet med mye vind og tøffere forhold, noen som i utgangspunktet skal være bra for teamet og Pål. Med seieren fra i går hadde de beste startspor også i dag. De fikk en god start igjen, dermed gjentar sensasjonelt nok gårsdagens historie seg! Pål og Brett øker ledelsen med flere sekunder per runde i det 14 runder lange racet og nok en seier er et faktum. Andreplass ble Victory team og tredjeplass AL Wasl teamet, begge fra de arabiske emiratene. Ikke nok med at Nordmannen nå er historisk, teamet er også historisk da de er første ikke arabiske team som vinner Pole Position og 2 race på samme helg.

– Jeg er først og fremst veldig stolt sier Pål. Å slå Victory team på en slik dag er stort. Her var det førerne som gjorde en forskjell på grunn av vanskelige forhold. Teamet har fungert så og si perfekt denne helgen. Stor takk til dem! Nå må vi bare nullstille oss og prøve å bevare VM ledelsen. Nå er det vi som blir jaktet på og er teamet som alle vil slå. Det er nytt for oss og jeg håper vi takler det resten av sesongen, avslutter en lykkelig Pål Virik Nilsen.

Photo: Raffaello Bastiani

Virik Nilsen har vært aktiv båtsportutøver i 25 år og har over 200 race bak seg i klassene offshore og rundbane med flere medaljer i EM og VM. Han var tidligere blant annet med i Class1 teamet til Bjørn Rune Gjelsten og har de siste to sesongene vært throttelmann i det Australienske teamet. I X-Cat kjører teamet en 30 fot stor katamaran med 2X400hk Mercury motorer. Med seg har han blant annet to Nordmenn. Team Manager Lars Inge Graver og Technical Director Jan Trygve Braaten. Begge med lang erfaring i båtsporten, og de er gode støttespillere for Pål.
Neste helg kjøres de to neste rundene i serien. Det skjer i byen Xiamen, også det i Kina. Serien avsluttes i Dubai første helgen i desember.