Å vinne EM-runden i Frankrike var Thomas Bryntessons største seier på en motorsportsbane. Foto: Tony Welam

– Slik det ser ut nå, fortsetter jeg i JC Raceteknikk ett år til. Det har vært litt prat med enkelte VM-team, men ennå er det ikke kommet noe ut av dette, sier 21-åringen fra NMK Trøgstad.
Skulle noen fortsatt være i tvil, er Bryntesson så svensk som det bare går an. Han bor og jobber i Töcksfors i Värmland, men representerer norsk klubb og Team Norway, som er et norsk landslag. Han har til og med norsk samboer i Betina Frøshaug. Svensken har heller ingen planer om å kjøre for Sverige.
– Jeg startet min karriere i Norge, og har fått god oppfølging av både klubb og landslag. Jeg kommer også i fremtiden å kjøre for Norge, selv om jeg får meldinger fra venner som ønsker at jeg skal kjøre for Sverige, sier den tidligere skiløperen.

Storartet sesong

I 2015 og 2017 kjørte Bryntesson i RXlite-serien, hvor han gjorde det svært så bra. Foran årets sesong tok han steget opp i supercar ERX, hvor han overrasket seg selv med sølv i mesterskapet og seier i Frankrike.
– Noe av det største jeg har opplevd på en motorsportbane var å vinne i Frankrike smiler han.
Fra RXlite til supercars er det nesten som å forflytte seg fra en moped til en fullblods motorsykkel. Ikke bare er ytelsen på doningen noe helt annet, men i tillegg stiller det opp utfordrere som har vært ut flere vinterdager tidligere. Det er nok å nevne Anton Marklund, som til slutt vant EM, Robin Larsson, Tommy Rustad, Alexander Hvaal og Derek Tohill. Derfor var spenningen stor foran det første løpet.
– Teamet var nytt, bilen ny og jeg var fersk som supercars-fører. Vi forventet en tøff første sesong for meg og teamet. Vi visste ikke hvor vi sto da sesongen startet, og håpet å oppnå noen gode enkeltresultater. Et EM-sølv er nesten for godt til å være sant, sier Bryntesson.

Snurret i semifinalen

I det første løpet i Barcelona snurret han i semifinalen og heller ikke på Lånke ble det fullklaff, men i begge de to første rundene hadde han sikret seg bra med EM-poeng. I Höljes tok også eventyret slutt i semifinalen, men i Frankrike lyktes han endelig med å vinne hele greia. I det siste løpet i Latvia gikk det hele ut på å berge sølvet, noe han greide til tross for svartflagg i finalen. I sammendraget endte han 11 poeng foran Tamas-Pal Kiss fra Ungarn.

Seier i nordisk

I den nordiske serien ble det en duell med Oliver Solberg om gullet. Til slutt var Bryntesson 19 poeng foran stortalentet Solberg.
– Alt klaffet egentlig i det nordiske mesterskapet, og det var deilig å vinne. Nivået i serien var høyt, sier han.
Nå er Bryntesson i ferd med å titte fremover mot hva som skal skje i 2018.
– EM kommer til å bli enda tøffere neste sesong. Blant annet skal Renault satse i EM. JC Raceteknikk ønsker på sikt å satse mot å drive et VM-team, men da trenger vi store og tunge sponsorkontrakter eller fabrikkstøtte. Slik som det ser ut nå, fortsetter vi med det samme opplegget i 2018, og da håper jeg å kjempe om EM-gullet, sier han.