Helt til i år var det helt utenkelig å drive med motorsport med Freestyle Motocross, Speed & Style, Supercross, sparkesykkel, BMX og snøscooter på Ullevål. Tenk om disse gærne motorsyklistene ødela for resten av fotballsesongen på vår ærverdige fotballstadium i Oslo. Jeg er helt sikker på at noen og enhver roterer i graven sin om de hadde fått nyss om slikt.

Men, André Villa fikk det til, og dette skapte stor underholdning for mer enn 12.000 tilskuere. Fantastisk sier vi i Racing og gleder oss til neste år, selv om vi ikke nødvendigvis er opptatt av fotball.

Nå var dette evenementet første gang arrangert Norge og vi regner med at det bare blir bedre og bedre. I hvert fall var vår utskremte journalist svært begeistret da han kom tilbake fra Ullevål.

Nordmenn gjør det godt i motorsport

I rally, rallycross, på racinbaner rundt omkring i verden heises det norske flagget for triumfer, mange ganger i løpet av året. Vi har barn og unge som kjører minimoto, gocart, trimmede motorsykler og skarpskodde biler på bane. Men også godt voksne førere gjør det godt på bane, hvor Mads Siljehaug vinner under gjesteopptreden på Nurburgring. Mads kjørte en KTM for K-racing Reiter sammen med Marylin Niederhauser fra Sveits.

Norges Råeste Bakkeløp

28. juni 2018 ble det tillatt for Oliver Solberg og andre 16-åringer å konkurrere også i bakkeløp og drifting. Det er fordi Vegdirektoratet har gitt dispensasjon fra gjeldende forskrift i de to motorsportgrenene. Det kan bli svært morsomt om vi får far og sønn Solberg som kniver i Norges Råeste Bakkeløp i Målselv i sommer. Vi anbefaler at de som har mulighet tar seg en tur opp til midnattsolens land og får med seg en opplevelse og ett motorsporteventyr 18 til 21. juli.