Noen helger er bare bedre for motorsportinteresserte enn andre.

Det gjelder blant annet den kommende. Nærmest uansett hvilken gren som interesserer deg, er det noe å følge med på.

For de rallyinteresserte, er det naturligvis WRC-runden i Tyskland som frister. Årets første asfaltrunde vil gi førerne utfordringer, og blant våre hjemlige førere er det nok Andreas Mikkelsen som føler presset sterkest. Volkswagen-teamet befinner seg på hjemmebane, og dermed blir presset for å prestere enda høyere.

Mikkelsen kjørte ikke rallyet i Tyskland i fjor, men i 2012 kom han på 6. plass. Da kjørte han Skoda, og nå har han både mer erfaring og en mer konkurransedyktig bil. I tillegg har nordmannen imponert med flere gode plasseringer denne sesongen.

For de som er mer opptatt av hjemlige arrangementer, er det Rally Sokndal som gjelder. Flere nye fartsetapper skal sørge for folkefest på Vestlandet. Nytt av året er også at flere internasjonale førere vil ta turen. Rally Sokndal er i år del av West Euro Rally Cup, og dermed kommer team fra både Nederland, Tyskland og Danmark til startstreken. Kjente, norske førere som Anders Grøndal, Marius Aasen og Steve Røkland er selvfølgelig også på plass.

To rallycross-løp og landsfinale i bilcross
De rallycross-interesserte trenger heller ikke legge så alt for mange andre planer i helgen. Sverre Isachsen kjører GRC-runde i Daytona i helgen, og satser på en god plassering. Han klarte andreplass i forrige runde, og han sier nå at teamet føler at de har etablert seg i toppen i den amerikanske serien. Av hjemlig rallycross er det Vikedal som gjelder. Det løpet er ikke en del av NM og Norgescupen, men heller i det regionale Vestlandsmesterskapet. Det blir nok uansett nok av både fart og spenning.

I Vikedal kjøres det også bilcross denne helgen, men for de bilcrossinteresserte er det nok likevel noe annet som får større oppmerksomhet – nemlig landsfinalen. Den går av stabelen på Bjorli, og 136 stiller til start for å finne ut hvem som er landets aller beste bilcrossfører.

Formel 1, USF2000 og VLN

F1-runden på legendariske Spa er selvskreven for mange, men hvis man er interessert i å følge norske førere finnes det også andre løp. Pål Varhaug kjører GP3-løp på samme sted, og det blir spennende å se om de har fått orden på team og bil over sommeren.

Møller Bil Motorsport stiller til start i sitt tredje VLN-løp for sesongen på Nürburgring. De har vunnet begge løpene de har deltatt i så langt i år. Nå går det helnorske teamet for sin tredje strake seier.

På den andre siden av dammen kjører Henrik Furuseth USF2000-løp i Sonoma, California. Han ligger for tiden på 11. plass i serien, men kjørte seg opp fra 14. til tredjeplass i ett av de tre løpene på Mid-Ohio Sports Car Course i begynnelsen av august.

Karting er det også nok av til helgen. Det er regionsløp i både Vestfold og på Klepp. I tillegg er det tid for junior-festivalen på Eggemoen.