Thomas Bryntesson stakk av med den gjeve prisen på gårsdagens galla.

– Det er helt utrolig. Jeg var veldig nervøs da vi sto på scenen, og da de ropte opp navnet mitt var det utrolig deilig, sier Bryntesson rett etter seieren. Gratulasjonene strømmer på fra alle kanter mens vi snakker sammen, og det er tydelig at de fleste mener Bryntesson er en meget verdig vinner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.

Under konkurransen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De kjørte gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt etter en presentasjon av seg selv for juryen og i hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.

På spørsmål om han hadde troen på seier, svarer han diplomatisk. – Jeg syns det hadde gått bra på testene, men de andre som var med er jo også veldig gode. Men troen hadde jeg nok uansett, sier han.

Premien på 300 000 kroner kommer også veldig godt med for en ung bilsportutøver med ambisjoner. – Det åpner noen dører, forteller vinneren. Kommende sesong blir det hovedsaklig supernasjonalkjøring her hjemme, og NMK Trøgstad-føreren sier også at det muligens blir noen innhopp i RX Lites i løpet av året.

Og målet? Naturligvis rallycross-VM. – Ja, det er jo målet, så får vi se om det går. JEg skal hvertfall gjøre alt jeg kan for å komme meg dit, forteller en stolt Bryntesson.

Sindre_Furuseth

GRETA MOLANDERS FOND: Sindre Furuseth vant Greta Molanders fond, og blir dermed en del av en stolt rallytradisjon. Foto: NBF

– Fortjent
Én av Bryntessons konkurrenter i kampen om de 300 000 kronene var Sindre Furuseth. Han var klar på at Bryntesson var en verdig vinner. – Når jeg taper for Thomas, så er det egentlig greit. Det var vel fotjent, sier han.

Til tross for at Furuseth måtte se seg slått av Bryntesson når det gjaldt Bilsporttalentet, gikk heller ikke Råholt-gutten tomhendt hjem fra gallaen. Han ble nemlig tildelt Greta Molanders fond. Det er en pris på 50 000 kroner som deles ut til en ung og fremgangsrik rallyfører.

– Det er stort å vinne Greta Molanders fond. Det er en tradisjonsrik pris, og jeg har sett veldig mange store navn som har fått den tidligere. Det utvilsomt en stor ære å få komme inn på den lista, sier en fornøyd Furuseth.

21-åringen har denne sesongen gått over til ny bil, og skal denne sesongen kjøre en Renault Twingo R2. Da er det ingen tvil om at litt ekstra penger kommer godt med. – Ja, det går rett på rallykontoen det her, smiler han. Furuseth håper på å kunne få vist seg frem i år, og selv om han ikke vil legge noe press på seg selv i forhold til resultater, er han klar på at det å matche seg mot Marius Aasen og Steve Røkland kan vise at han har tempoet inne.

NBF deler også ut det som kalles Presidentens utviklingsstipend hvert år. Dette er en pris som skal gå til en ung og talentfull fører, og som skal bidra til videre utvikling innen bilsporten.

Ayla, som ble første kvinnelige vinner gjennom tidene i fjorårets F1600-sesong, var naturlig nok veldig fornøyd med stipendet. Hun jobber for tiden med å få til en videre satsing i USA, og da er det liten tvil om at stipendet på 50 000 kroner kan bidra i positiv retning.