Tidligere har RX2-serien kun vært kjørt i Europa, men i år går serien på tre kontinenter. I år har RX2-førerne i tillegg til løpene i Europa også gjestet Canad. Sesongens siste løp går førstkommende helg i Cape Town, i Sør-Afrika. Sondre Evjen satser på pallplassering i sesongavslutningener klar for å levere gode resultater sesongens siste løp.

– Vi gleder oss stort til å kjøre på nok et kontinent og jeg er sikker på at løpet blir bra. Banen er helt ny for alle førerne, beliggenheten er fantastisk og det ligger an til ett spennende løp, forteller han.

Før løpet til helgen ligger Evjen på en sammenlagt niendeplass i RX2-serien, men han har flere ganger vist at han kan kjempe helt i toppen bare alt klaffer.

2017 FIA World RX Rallycross Championship / Round 05, Lydden Hill, GB, May 26-28, 2017 // Worldwide Copyright: JC Raceteknik/McKlein

– Jeg kjører fort nok, men man må være litt heldig også. Rallycross er en tøff sport med mye kontakt, så det er viktig å holde seg unna trøbbel. I tillegg er man avhengig av at bilen fungerer hundre prosent, sier han. 

I år har ikke Evjen enda ikke stått på pallen i noen av årets løp i den internasjonale RX2-serien, men i fjor vant han sesongavslutningen i Latvia. Han satser på en optimal avslutning av sesongen.

– Målet er helt klart en pallplass. Det hadde vært deilig å avslutte sesongen med et bra resultat, og jeg har vist gjennom mange løp at jeg har farten som skal til. Nå gjelder det å sette det sammen til en god helg totalt sett, sier han. 

Det deles ut maksimalt 30 sammenlagtpoeng i løpet av helgen, så dersom alt klaffer for den unge hallingdølen kan han teoretisk sett klatre til en fjerdeplass på sammenlagtlisten.

– Jeg gleder meg veldig, og jeg kan love at jeg skal kjøre det remmer og tøy kan holde, avslutter han.