Gjennomsnittsfarten på 447 km/t fordelt på to løp på samme dag er registrert og bekreftet på nettstedet Racelocic og er ny verdensrekord for en serieprodusert gateregistrerbar bil. Vi følger saken, og denne bilen bør være en våt drøm for enhver som er racing-interessert.


Koeningsegg Agera RS

Fartstesten foregikk 5. November 2017, på en lukket vei i Nevada. Nå venter vi bare på at Guinness World Records godkjenner hastigheten som verdensrekord. Forrige fartsrekord som Koeningsegg satte var i 2005, da med en Koeningsegg CCR. Rekorden da var på hele 388,87 km/t på bane i Italia. Denne rekorden ble igjen slått av Bugatti Veyron Super Sport med 431,1 km/t. i  også dette på bane, men denne gangen på VW sin egen bane.

Samme høst 2005 satte Bugatti ny rekord, men mistet den til Shelby Super Cars to år etter, høsten 2007.

Raskest fra 0 til 0
Mens Koeningsegg holdt på med testing i Nevada tok de likegodt også kvartmila fra 0 til null på 33,86 sek, noe som er langt bedre enn det Bugatti prseterte.

Koenigsegg Agera RS er utstyrt med en oppgraderingspakke som gir den imponerende 1360 hk. Så får vi se om det holder mot Bugatti Chirons 1500 hk som skal brukes for å ta rekorden tilbake. Vi venter i spenning.


Video av rekordforsøket med Agera RS, filmet fra cockpit med Racelogic VBOX HD2
https://youtu.be/xj4gar5dKAU

Reportasje fra løpsdagen
https://youtu.be/Da_qhyWpMjk