Fem kjente navn fra både racing, rally og rallycross er nominert.

Årets konkurranse går av stabelen på Vålerbanen 17. og 18. september. Da skal Ayla Ågren, Thomas Bryntesson, Ole Christian Veiby, Sindre Furuseth og Marius Nakken konkurrere om den gjeve tittelen «Årets bilsporttalent».

Vinneren av konkurransen på Vålerbanen vil, i tillegg til tett oppfølging fra bilsportforbundet, få økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av 300 000 kroner.

Tidligere vinnere

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

– De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 21 utøvere som er grundig vurdert. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppen, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

I konkurransen på Vålerbanen skal de fem finalistene gjennom en rekke konkurranser – både på og utenfor banen. Konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler, fysiske tester, en presentasjon av seg selv og et simulert TV-intervju er det de unge talentene kan vente seg.

– Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling, som i år har blitt flyttet til over nyttår på grunn av den siste VM-runden i rallycross 22. og 23. november.

Ayla Ågren (21) fra Slemmestad i Buskerud, og KNA Varna, har vist seg som ei jente som virkelig kan hamle opp med gutta i år. Hun kjører formelbil i USA og har vunnet to løp i F1600-mesterskapet i USA. Før Ayla satset på formelbil i USA hevdet hun seg meget bra i karting.

agren-p1-mo-p2

Thomas Bryntesson (18) bor i Töcksfors i Sverige, men har norsk mor, er norsk statsborger og kjører for NMK Trøgstad. Thomas kjørte i mange år karting, før han nå har tatt steget opp i nasjonal rallycross. Der gjør 18-åringen det også meget bra.

bryntesson.nmktrogstad

Ole Christian Veiby (18) er svært så allsidig, og aktiv i flere bilsportsgrener. Kongsvinger-gutten, som kjører for KNA Solør Motorsport, startet karrieren i crosskart. Han kjører også rally, og har kjørt Porsche-cup i baneracing i Sverige. Nå er han for det meste opptatt med rallycross i klassen SuperCar der han kjører det svenske mesterskapet og en del VM-runder.

veiby

Sindre Furuseth (21) fra Råholt i Akershus kjører rally for NMK Gardermoen. Han ligger på en bronseplass i NM i klassen for tohjulsdrevne biler. Sindre, som er broren til fjorårets vinner av konkurransen, Henrik Furuseth, startet karrieren i karting.

Furuseth

Marius Nakken (20) bor i Ålesund og kjører for NAF Motorsport Ålesund. Han er flasket opp med karting, men kjører nå en Chevrolet Camaro i racing-klassen Thundercar. Her har han leverte gode resultater både i Norge og Danmark.

10447554_10152451412598363_6325578988761451289_n[1]