Etter at bilinteresserte Daniel Krogstadnes ble konfirmert i fjor, brukte han mesteparten av pengene på å kjøpe to bilcrossbiler.

– Jeg er svært bilinteressert, og foreldrene mine mente det var bedre jeg brukte penger på bil i stedet for en PC, sier 15-åringen fra Meråker.
Bilcrossløpet på Lånkebanen, som NAF Motorsport Trøndelag arrangerte, ble hans debut i juniorklassen.
– Jeg er svært fornøyd med kjøringen. Jeg ble nummer 12, kun ett poeng fra finaleplassen, sier han.
Krogstadnes hadde en reell mulighet til å komme i finalen. I første kvalifiseringsomgang endte han sist, men hadde fartsentusiasten beholdt fjerdeposisjonen han hadde ut på siste runde, ville det blitt finaleplass.
– Jeg hadde for glatte dekk, og sklei ut i en av de siste kurvene på siste runden, sier NMK Hell-føreren.

Reservebil
Som kjent kan andre førere i bilcross etter konkurransen legge inn bud på konkurrentenes biler. Det var grunnen til at Krogstadnes kjøpte to biler og ikke én, da han fikk tilbudet etter konfirmasjonen i fjor vår.
– Jeg fikk tilbud om begge Audiene for 14000 kroner, og slo til. Jeg har fortsatt begge. Hvis noen andre kjøper løpsbilen etter en konkurranse, har jeg den andre i reserve, sier han.
70 biler stilte til start på bilcrossløpet på Lånkebanen. I åpen klasse var Roger Eidem fra NMK Hell den raskeste, mens Petter Brauten fra arrangørklubben NAF Motorsport Trøndelag var kjappest i klassen rallycross nasjonal. Juniorklassen ble vunnet av Robin Hansen fra NMK Steinkjer.

Foto: Frank Skaufel